Politia Romana: Explicatii despre transportarea la locul de munca

0

Politia Romana transport locul munca

Politia Romana a publicat astazi un mesaj important pentru cei care in aceasta perioada isi transporta sotul/sotia la locul de munca pentru a preveni si mai mult o posibial infectare cu noul Coronavirus prin evitarea mijloacelor de transport in comun.

Politia Romana si armata verifica persoanele care se deplaseaza prin Romania in momentul de fata, toti fiind nevoiti sa aiba o declaratie pe propria raspundere, sau o adeverinta de la angajator, in care sa fie explicate motivele deplasarilor.

“Întrebare: Pot să-mi transport cu mașina soția/soțul la/de la serviciu?

Răspuns: Dacă apreciați că motivul deplasării este unul justificat, puteți face acest lucru completând declarația pe proprie răspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanța Militară nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie).

După cum se poate constata, situațiile cuprinse în normă au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanță.

O astfel de situație ar putea fi justificată dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpii de așteptare în stații, etc).”

Întrebare: Pot să-mi transport cu mașina soția/soțul la/de la serviciu?Răspuns: Dacă apreciați că motivul deplasării…

Publicată de Politia Romana pe Duminică, 29 martie 2020