Calea Lactee: Descoperirea ULUITOARE ce poate Ajuta Omenirea

Calea Lactee are parte de o descoperire uluitoare facuta de catre cercetatori, aceasta putand ajuta la evolutia omenirii daca va fi dusa la bun sfarsit.

Calea Lactee materie intunecata

Calea Lactee este in centrul unei descoperiri surprinzatoare facuta de catre cercetatorii care o analizeaza cu foarte mare atentie, acestia fiind la un moment dat convins ca pot descoperi chiar materie intunecata. O emisie de raze X din galaxii apropiate de Calea Lactee a fost analizata recent de catre cercetatorii care sperau ca ii va ajuta sa detecteze materia intunecata, insa din pacate ei au ajuns la concluzia ca aceasta nu-i poate ajuta in cautarile lor.

Calea Lactee a stat totusi la baza altei descoperiri facute de catre cercetatori, ei folosind acum galaxia noastra pentru a cauta materie intunecata in univers, pana acum avand dificultati in a face asta. Cercetatorii au descoperit aceasta emisie in anul 2014, iar de atunci au analizat-o in speranta ca ii poate directiona spre descoperirea de materie intunecata in univers, dar n-au prea avut succes, asa ca acum vor sa foloseasca galaxia Calea Lactee pentru proces.

Calea Lactee: Descoperirea ULUITOARE ce poate Ajuta Omenirea

Calea Lactee are acum indreptate spre haloul sau telescoapele care pot detecta raze X, in loc sa fie indreptate spre clustere de galaxii si stele, cercetatorii crezand ca asa pot descoperi mai usor materia intunecata. Analizarea haloului pe care il are Calea Lactee este facuta deoarece el este mult mai aproape de Pamant decat galaxiile si stelele indepartate, iar asa ar putea fi detectati mult mai usor photonii care rezulta din descompunerea materiei intunecate.

“Tehnicile anterioare sunt, practic, îndreptați telescopul cu raze X către un grup de galaxii sau doar o galaxie care are un halo de materie întunecată și căutați semnalul de descompunere a materiei întunecate care va apărea ca o linie. Halo de materie întunecată din jurul galaxiei noastre este mult mai aproape de noi și asta înseamnă că ai mai multe șanse să obții fotonii care rezultă din degradarea materiei întunecate în galaxia noastră decât ești dacă te uiți la un grup foarte îndepărtat.”

Calea Lactee are foarte multa materie neagra in ea, acesta fiind materialul care sta la baza formarii galaxiilor, iar noua tehnica a cercetatorilor este un foarte bun punct de plecare pentru a explica multe despre univers. Tehnica noua a cercetatorilor ii va ajuta sa detecteze atat materia neagra din Calea Lactee, cat si emisiile de raze X din alte galaxii, deci totul vine cu un dublu rol, si poate ajuta omenirea sa inteleaga mult mai bine ceea ce se intampla in univers.

Calea Lactee ascunde extrem de multe secrete, dupa cum prea bine stiti, si dupa cum v-am mai explicat deja, dar iata ca si cercetatorii gasesc noi metode de a o analiza indeaproape.