Ministerul Sanatatii: Cat timp rezista Coronavirus pe suprafete ?

Ministerul Sanatatii Cat timp rezista Coronavirus suprafete

Ministerul Sanatatii ofera astazi niste explicatii extrem de importante pentru toti romanii cu privire la perioada de timp in care Coronavirus ramane activ pe diverse suprafete cu care intram in contact zilnic, si e extrem de important sa tineti cont de informatii.

Ministerul Sanatatii recomanda stergerea cu substante dezinfectante produselor ambalate care sunt aduse in casa, si mai bine zis a oricaror obiecte aduse din exterior in casa, si stocarea lor intr-o loc ferit, timp de cateva zile, lucru valabil inclusiv pentru haine.

“Aceste rezultate subliniază atât importanța spălatului frecvent pe mâini, cât și dezinfectarea suprafețelor.

După ce aducem acasă produse ambalate în/din carton sau plastic este important să ne spălăm pe mâini. Produsele în sine le putem șterge bine cu substanțe obișnuite de curățat în bucătărie sau le putem stoca într-un loc ferit timp de 3 zile înainte de a le atinge din nou.

Spre deosebire de alte epidemii (precum norovirusul sau hepatita A), transmiterea prin alimente nu este suspectată în cazul coronavirusului. De aceea este suficient să spălăm fructele si legumele înainte de a le consuma proaspete.

Infomațiile se bazează pe un studiu publicat în New England Journal of Medicine în 17 martie 2020.”

Aceste rezultate subliniază atât importanța spălatului frecvent pe mâini, cât și dezinfectarea suprafețelor. ❗ După ce…

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Miercuri, 1 aprilie 2020