Calea Lactee: Anuntul ULUITOR, cate Galaxii a DEVORAT Deja

Calea Lactee are o descoperire uluitoare facuta de catre cercetatori, iata cate galaxii a devorat de-a lungul existente sale, si ce impact a avut procesul.

Calea Lactee devorat

Calea Lactee este motivul pentru care un anunt uluitor a fost facut de catre cercetatorii care o analizeaza cu foarte mare atentie, acestia afirmand ca in trecutul sau, galaxia noastra a devorat alte cateva galaxii. Mai exact, conform cercetatorilor, se pare ca in trecut, Calea Lactee a inghitit nu mai putin de 5 alte galaxii satelit, totul intamplandu-se acum aproxmativ 5 – 11 miliarde de ani, o perioada precisa fiind destul de greu de calculat de catre cercetatorii participanti la studiu.

Calea Lactee a avut aceasta descoperire realizata multumita analizarii unor grupuri de stele antice care se afla in orbita galaxiei noastre, datele aratand cat de mult s-a schimbat ea pana acum. Analizand vechimea acestor grupuri de stele, materialele din care sunt compuse, felul in care se invart, si cand energie produc, cercetatorii au ajuns la concluzia ca peste 100 dintre cele care exista in Calea Lactee au fost inghitite de-a lungul timpului din galaxii satelit.

Calea Lactee: Anuntul ULUITOR, cate Galaxii a Devorat Deja

Calea Lactee s-a extins deci de-a lungul timpului prin absorbirea altor galaxii mai mici care se aflau in apropierea sa, insa tot acest proces a durat extrem de mult, si cel mai probabil inca nu s-a terminat. Desigur ca totul s-a facut fara explozii, sau alte evenimente catastrofale, iar descoperirea uimitoare a cercetatorilor, facuta foloxind nava spatiala Gaia, ne arata din nou cate despre Calea Lactee inca nu am aflat pana in momentul de fata, si cate secrete mai exista.

“Am putut identifica grupuri globulare individuale care nu s-au format pe Calea Lactee, ci mai degrabă formate în galaxii pitice care au fost dobândite ulterior de Calea Lactee. Aproape jumătate din cele 200 de grupuri globulare studiate în această cercetare au fost acumulate (sau absorbite) în Calea Lactee de-a lungul timpului.”

Calea Lactee nu a fost pana in momentul de fata in centrul vreunor descoperiri de acest gen, cercetatorii neavand prea multe explicatii cu privire la felul in care unele grupuri de stele sunt unde sunt acum. Multi au crezut ca acestea s-au format direct in Calea Lactee, insa in realitate jumatate dintre cele analizate de catre ei din galaxia noastra au fost de fapt inghitite din cel putin 5 galaxii satelit, descoperirea fiind una extrem de importanta.

Calea Lactee a fost analizata indelung de catre cercetatori pentru a se ajunge la descoperirea de acum, insa mai sunt si alte secrete importante care cu siguranta vor fi deslusite in viitor.