WhatsApp: Noi ATENTIONARI de care Trebuie sa Stim cu Totii

WhatsApp este in centrul unor noi atentionari foarte importante de care toata lumea trebuie sa stie chiar acum, iata ce a fost anuntat pentru toata lumea.

WhatsApp furturi

WhatsApp este in aceasta perioada folosita de catre hackeri din intreaga lume pentru a profita de utilizatorii care nu sunt atenti, sunt naivi, sau nestiutori, pentru a le fura conturile foarte simplu. De la avertizarea de zilele trecute privind furtul conturilor prin cererea de la utilizatori a codurilor de confirmare pentru activarea WhatsApp pe telefoanele hackerilor, acum se merge mai departe cu campanii de phishing, sau alte pacaleli care au fix acelasi scop.

WhatsApp este acum in centrul unor campanii de phishing, prima dintre ele avand la baza email-uri contrafacute care par sa vina de la compania din SUA, cand in realitate vin de la hackeri. Indiferent ce anume se cere prin aceste email-uri de la oamenii care folosesc WhatsApp, ei ar trebui sa ignore in totalitate mesajele, iar asta deoarece compania din spatele platformei nu trimite email-uri catre utilizatori, deci nu aveti ce sa primiti.

WhatsApp: Noi ATENTIONARI de care Trebuie sa Stim cu Totii

WhatsApp este vizata de o alta campanie de phishing prin care oamenilor ni se cer bani pentru abonamente lunare, sau anuale pentru aplicatie, desi acestea nu mai exista de foarte multi ani. WhatsApp a fost lansata acum un deceniu ca o aplicatie cu plata anuala, dar dupa ce a fost cumparata de Facebook, abonamentele au disparut, deci oricine va cere asa ceva nu vrea altceva decat sa va fure banii de pe card, asa ca nu va lasati pacaliti de acest cereri.

WhatsApp este o tinta preferata a hackerilor deoarece exista peste 2 miliarde de oameni, vasta majoritate fara cunostinte tehnice, deci pot fi extrem de usor pacaliti sa isi piarda conturile, sau banii. Atat timp cat vor exista atat de multi oameni care nu stiu ce se afla din spatele acestor inselatorii, WhatsApp va ramane o tinta preferata pentru hackeri, si toata lumea trebuie sa aiba grija in ce fel de mesaje se increde, chiar si cele de la cunoscuti.

WhatsApp, compania din spatele platformei, nu prea poate face nimic in aceasta situatie, asa ca utilizatorii trebuie sa se protejeze singuri si sa aiba grija atat de banii, cat si de conturile lor.