RCS & RDS: SURPRIZA Uriasa, ce face in Pandemia Coronavirus

RCS & RDS surprinde in plina pandemie de Coronavirus, iata ce a decis sa faca grupul de telecomunicatii pentru clientii sai din toata Romania acum.

RCS & RDS pandemie

RCS & RDS este, la fel ca si celelalte mari companii din Romania, prinsa in lupta cu noul Coronavirus, incercand sa-si protejeze atat angajatii, cat si clientii care ii calca pragurile magazinelor din toata tara. Desi este foarte greu sa tina pe toata lumea in siguranta, cei de la RCS & RDS se lupta zi de zi cu asta, dar mai mult decat atat, continua sa faca imbuntatiri pentru acoperirea pe care o ofera pentru retelele de telecomunicatii, ar asta e o surpriza mare.

RCS & RDS a actualizat chiar saptamana trecuta informatiile privind hartile cu acoperirea retelelor sale de telefonie mobila 2G, 3G, 4G, dar nu si pe cea 5G, care a ramas neschimbata de vreo luna. RCS & RDS pare sa investeasca in continuare in extinderea acoperirii pentru retelele bazate pe tehologiile clasice, insa in cazul tehnologiei 5G operatorul pare sa fi redus investitiile, sau cel putin aceasta e impresia pe care o genereaza lipsa actualizarilor pentru harta.

RCS & RDS: SURPRIZA Uriasa, ce face in Pandemia Coronavirus

RCS & RDS investeste masiv de cateva luni in reteaua 2G pe care o are in Romania, acasta avand menirea de a rezolva problemele cu semnalul slab, cel putin in interiorul cladirilor, in multe zone din tara. RCS & RDS s-a concentrat foarte mult pe statii 2G in sud-estul si nord-vestul Romaniei, avand acoperire foarte buna, impreuna cu zona central sudica a tarii, astfel ca in acele zone clientii n-ar trebui sa mai aiba probleme in a face apeluri telefonice acum.

RCS & RDS are mai greu de descoperit imbunatatirile pentru retelele 3G si 4G din moment ce acestea aveau oricum acoperire destul de buna in toata tara, dar in cazul celei 2G imbunatatirile sunt usor de vazut. Nu e clar inca de ce pentru reteaua 5G nu se mai fac investitii atat de mari din partea celor de la RCS & RDS, dar probabil ca lipsa unei strategii clare din partea Guvernului, si amanarea licitatiei pentru frecvente, impiedica investitiile mai mari.

RCS & RDS nu se lasa oprita de pandemia de Coronavirus in campania sa de a le oferi romanilor servicii mult mai bune de telecomunicatii, astfel ca mai mult ca sigur va continua sa extinda acoperirea.