Facebook a vrut sa cumpere software de supraveghere in masa

facebook supraveghere

Facebook a dorit sa cumpere software de supraveghere in masa pentru a-i putea urmari pe utilizatorii care-i folosesc reteaua de socializare atat de populara in intreaga lume, si totul inainte de a da in judecata compania de la care voia sa il cumpere.

Facebook a actionat in judecata anul trecut o companie numita NSO Group dupa ce aceasta a folosit o vulnerabilitate a WhatsApp pentru a sparge conturile unor utilizatori din platforma, insa inainte de asta a cautat sa cumpere software de supraveghere in mansa de la ea.

Facebook a avut aceasta acuzatie si dezvaluire facute de catre fondatorul NSO Group in cadrul audierilor pentru procesul pe care l-a deschis, iar compania nu a negat faptul ca a dorit sa cumpere software de spraveghere in masa de la compania israeliana.

Facebook a vrut sa cumpere fix acelasi software de supraveghere precum cel care a fost folosit in cazul spargerii platformei WhatsApp, situatia paradoxala aratand ca americanii nu sunt tocmai cei mai morali, dar acest lucru nu e tocmai chiar atat de nou.

“În octombrie 2017, NSO a fost abordat de doi reprezentanți Facebook care au solicitat să cumpere dreptul de a utiliza anumite capabilități ale Pegasus, același software NSO discutat în Reclamația reclamanților. Reprezentanții Facebook au declarat că Facebook este îngrijorat de faptul că metoda sa de colectare a datelor utilizatorilor prin Onavo Protect este mai puțin eficientă pe dispozitivele Apple decât pe dispozitivele Android. Reprezentanții Facebook au mai declarat că Facebook dorește să utilizeze capabilitățile Pegasus pentru a monitoriza utilizatorii de pe dispozitivele Apple și au fost dispuși să plătească pentru capacitatea de a monitoriza utilizatorii Onavo Protect. Facebook a propus să plătească NSO o taxă lunară pentru fiecare utilizator Onavo Protect.”

Facebook a dat in judecata compania de la care a vrut sa cumpere software pentru supravegherea oamenilor, tocmai pentru ca acel software a fost folosit impotriva unei platforme proprii, si desigur ca situatia e ironica, dar cine se putea astepta la altceva ?