Netflix: Decizia RADICALA care aduce Probleme Neasteptate

Netflix a luat o decizie radicala care are un impact mai mare decat se astepta foarte multa lume, iata ce s-a intampalt in urma implementarii ei.

netflix concurenta

Netflix a luat la inceputul acestui an o decizie radicala la care putina lume se astepta, iar asta pentru ca ea desi incepuse sa fie aplicata in unele tari, a devenit dintr-odata valabila la nivel global. Vorbesc despre decizia celor de la Netflix de a nu mai oferi o luna de gratuitate pentru accesarea platformei sale de streaming, un sistem care a ajutat-o sa creasca la 160 de milioane de abonati in intreaga lume disparand peste noapte din dorinta de a creste profitul.

Netflix a luat aceasta decizie pentru a face mai mult bani, insa de ea profita din plin acum cei de la HBO, care ataca foarte serios suprematia platformei americane, si asta nu vedem doar in Romania. Daca in tara noastra cei de la HBO au decis sa intre in parteneriate cu marile grupuri de telecomunicatii pentru a-si oferi postul si HBO Go gratuit timp de una, sau mai multe luni pentru clienti, la nivel global Netflix are probleme si mai mari din cauza concurentei.

Netflix: Decizia RADICALA care aduce Probleme Neasteptate

Netflix lasa oamenii fara acces gratuit la platforma sa, in timp ce HBO inca ofera o saptamana de gratuitate pentru oameni, dar mai mult decat atat, a decis sa ofere si zeci de filme, seriale, documentare, in mod gratuit. Peste 500 de ore de continut de la HBO sunt disponibile gratuit incepand de ieri pentru toata lumea, iar asta in timp ce Netflix ramane o platforma inchisa, fara sa ofere ceva pe masura gratuitatilor pe care le ofera HBO in momentul defata.

Netflix ar putea sa le permita oamenilor sa vada unele filme si seriale fara a plati in perioada urmatoare pentru a contra ceea ce face HBO, compania competitoare parand sa vrea sa isi creasca numarul de clienti. Netflix a mai oferit ocazional cate un film vechi pentru vizualizarea gratuita in platforma sa, insa cei de la HBO au decis sa ofere seriale cu sezoane intregi disponibile fara plata, multe dintre ele noi si populare, astfel ca vorbim despre ceva ce nu a mai facut in trecut.

Netflix are in aceasta perioada un grad de utilizare mult mai crescut decat in mod obisnuit lucru care este benefic pentru companie, dar gratuitatile oferite de HBO i-ar putea fura unii dintre abonati.