Guvernul Romaniei: ajuta dezinfectarea strazilor la combarea Coronavirus ?

Guvernul Romaniei dezinfectare strazi Coronavirus

Guvernul Romaniei a publicat astazi un mesaj foarte interesant cu privire la dezinfectarea strazilor ca masura pentru a mai reduce riscul de infectare cu noul Coronavirus, spunand ca deocamdata nu se stie cat de utila este aceasta procedura pentru a combate virusul.

Guvernul Romaniei vine cu aceasta informare dupa ce in multe orase au inceput sa se faca dezinfectari de acest gen, armata fiind trimisa in Suceava sa faca ceva similar, dar se pare ca nu e foarte clar daca totul ajuta in vreun fel, sau nu.

“Pentru a analiza eficiența dezinfectării mediilor externe (suprafața drumurilor, ziduri de protecție, pavaje etc.), trebuie luați în considerare factori precum mijloacele de transmitere a Coronavirus, dovada prezenței virusului pe suprafețe, precum și posibilul impact asupra mediului și riscul asupra sănătății în cazul folosirii unor produse nepotrivite, cu potențial toxic.

Pentru spălarea pavajelor urbane, recomandările sunt să se utilizeze procedurile obișnuite, pe bază de săpunuri convenționale / detergenți convenționali, evitând, însă, producerea de praf și aerosoli. Dezinfectarea acestora este o măsură a cărei utilitate nu a fost stabilită, întrucât nu există dovezi că suprafețele de mers sunt implicate în transmiterea virusului.

Informațiile legate de utilizarea hipocloritului și abilitatea lui de a distruge virusul pe suprafețe externe (cum ar fi drumurile) și în aer sunt contradictorii.”

Guvernul Romaniei ajuta dezinfectare strazi coronavirus

ℹ️ Pentru a analiza eficiența dezinfectării mediilor externe (suprafața drumurilor, ziduri de protecție, pavaje etc.),…

Publicată de Guvernul României pe Vineri, 3 aprilie 2020