Telekom: ATENTIE! PROBLEMA pentru Oferta Mobil NELIMITAT

Telekom are o problema cu oferta Mobil Nelimitat de care foarte multa lume probabil nu stie, iata ce nu evidentiaza foarte clar grupul de telecomunicatii.

Telekom streaming

Telekom are de ceva vreme o oferta noua pentru cei care ii sunt clienti, sau vor sa ii devina clienti in Romania, aceasta avand denumirea Mobil Nelimitat, iar o prima vedere pare a fi foarte buna fata de cea a concurentei. Cei de la Telekom le ofera clientilor din Romania posibilitatea de a beneficia de totul nelimitat la preturi extrem de mici, mai mici decat ale concurentei, iar dupa cum spuneam, oferta pare buna, si in teorie ar fi, cu o mica/mare exceptie.

Telekom mentioneaza o mica/mare problema in pagina unde listeaza informatiile ofertei Mobil Nelimitat, mentiunea fiind facuta foarte discret, undeva in josul paginii, si cel mai probabil nu e vazuta de multi. Telekom nu evidentiaza foarte clar faptul ca pentru oferta Mobil Nelimitat exista o limitare in ceea ce priveste streaming-ul, viteza maxima la care poate fi facut acesta fiind de doar 1.5 Mbps, ceea ce poate fi o foarte mare problema pentru multi.

Telekom: ATENTIE! PROBLEMA pentru Oferta Mobil NELIMITAT

Telekom spune ca aceasta limitare pentru traficul de streaming prin Mobil Nelimitat asigura posibilitatea de a vedea continut video la rezolutie maxima 480p, ceea ce, in functie de telefon, poate fi suficient, sau groaznic. Pe telefoanele cu ecrane mari, rezolutia aceasta e foarte proasta, si Telekom stie asta, dar limitarea e pusa pentru a nu genera trafic prea mare in reteaua sa, si a o congestiona cu abonamente care probabil ca nu aduc profit prea mare.

“Bonusul NET NELIMITAT oferă trafic gratuit, iar traficul de video streaming presupune alocarea unei lăţimi de bandă de transfer de maxim 1,5 Mbps, ceea ce asigură o rezoluţie de maxim 480p pentru acest tip de conţinut. Abonamentul Mobil Nelimitat nu conține beneficii in Roaming.”

Telekom nu specifica foarte clar daca acest “video streaming” inseamna doar platformele dedicate, ca Netflix, HBO Go, etc, sau orice fel de redare de clipuri video e limitata, adica inclusiv YouTube, Facebook, Instagram, etc. Daca am vorbi despre cea de-a doua situatie, atunci oferta Mobil Nelimitat nu e tocmai grozava pentru clientii Telekom care mai fac si altdeva decat sa navigheze pe internet, dar desigur ca totul depinde de la caz la caz.

Telekom n-a mentionat aceasta limitare undeva unde sa fie foarte usor vazuta de catre clienti, din motive evidente, dar avand in vedere ca ofera e la cartela si abonamente fara perioada contractuala, oricine poate renunta oricand la servicii.