Playstation 5 Anuntul OFICIAL pentru noua Consola de la Sony

Playstation 5 racire

Playstation 5 este in centrul unui nou si important anunt oficial facut de la omul care a condus divizia de a dezvoltat acest produs pentru cei de la Sony, el spunand ca toti clientii ar trebui sa fie multumiti de solutia aleasa pentru racirea componentelor sale interne.

Playstation 5, conform lui Mark Cenry, are un procesor care a fost modificat special de catre cei de la Sony pentru a face fata temperaturii la care ajunge in timpul folosirii, el avand performantele crescute fata de normal, impreuna cu voltajul de lucru.

Playstation 5 va avea in interiorul carcasei un ventilator si o sursa electrica mult mai mari decat in cazul modelului anterior, iar desi nu se cunosc detalii, XBOX One X are un ventilator de 130mm pentru unitatea de racire, dar si o sursa de 300W pentru a sustine componentele.

Playstation 5 are un procesor mult mai performant decat cel folosit in modelul anterior de consola, iar asta genereaza si mai multa caldura, cei de la Sony trebuind sa faca o solutie personalizata de racire pentru el, iar aceasta ar trebui sa-l tina la performante maxime indiferent cum e folosit.

“”PlayStation 5 este deosebit de dificilă, deoarece CPU acceptă instrucțiuni native de 256 biți care consumă multă energie. Acestea sunt minunate aici și acolo, dar probabil că sunt utilizate minim … sau sunt? Dacă avem în plan instrucțiuni majore de 256 biți Utilizare, trebuie să setăm ceasul procesorului în mod substanțial mai mic sau să creștem notabil dimensiunea sursei de alimentare și a ventilatorului, așa că, după multe discuții, am decis să mergem cu o direcție foarte diferită pe PlayStation 5.”

Playstation 5 are multe componente interne personalizate astfel incat toate sa functioneze cat se poate de bine unele cu celelalte, asa cum face si Apple cu propriile componente pentru iPhone si iPad, deci mai multe vom fla abia dupa ce consola va fi lansata.