LUNA: Eveniment SPECIAL, Vizbil DOAR la Noapte in Anul 2020

LUNA va trece in aceasta noapte printr-un eveniment special care va fi vizibil doar acum pentru o singura data in anul 2020, iata ce vom putea vedea.

LUNA apropiere

LUNA va fi parte a unul eveniment special care va fi vizibil doar in aceasta noapte in tot anul 2020, si vorbim despre un fenomen pe care il vom putea urmari inclusiv din Romania, chiar si fara vreun telescop. V-am spus zilele trecute ca LUNA va fi vizibila pe cer in aceasta noapte in cea mai mare forma a sa din intregul an 2020, iar asta pentru ca va fi si la cea mai mica distanta de Pamant din tot anul 2020, deci va fi si cea mai luminoasa versiune a sa.

LUNA va fi plina in aceasta noapte, sau superluna, asa cum o denumesc unii, la americani evenimentul fiind lumina o super luna roz, dar in Romania ii spunem in continuare plina, si desigur ca nu va fi roz. LUNA va fi in aceasta noapte la 356.907 kilometri in raport cu Pamantul, si n-o vom mai vedea atat de aproape vreodata in cursul anului 2020, desi se va mai apropia la putin peste 366.000 kilometri de Pamant, niciodata nu va mai fi la fel de apropiata.

LUNA: Eveniment SPECIAL, Vizbil DOAR la Noapte in Anul 2020

LUNA va fi cea mai luminoasa, si mai mare, intre orele 05:00 – 06:00 in Romania, astfel ca nu va trebui sa va treziti extrem de dimineata pentru a vedea cu atentie acest eveniment special de pe cer. Conform astronomilor, LUNA va fi vizibila cu aproximativ o treime mai luminoasa, si cu 15% mai mare decat in mod normal, iar acest lucru multumita apropierii foarte mari la care ajunge satelitul natural al Pamantului in raport cu planeta noastra.

LUNA apare plina pe cer de foarte multe ori pe an, insa de putine ori este o super luna, iar asta pentru ca de putine ori se apropie extrem de mult de Pamant, iar acesta e cel mai special eveniment dintre toate. Avand in vedere felul in care orbiteaza LUNA planeta noastra, e normal ca acest eveniment sa aiba loc o singura data pe an, astfel ca daca vreti sa vedeti ceva cu adevarat deosebit, ar trebui sa fiti foarte atenti la ceea ce se va intampla spre dimineata.

LUNA va mai fi vizibila la apropier de Pamant si in zilele de 9, sau 10, aprilie, dar nu va mai fi la fel de luminoasa, sau de apropiata, de planeta noastra.