DIGI, Vodafone, Telekom, Orange: Ce s-a Intamplat in Romania in Pandemia Coronavirus

DIGI, Vodafone, Telekom, Orange s-au concentrat in plina pandemie de Coronavirus pe clientii din Romania, iata ce s-a intamplat in aceasta perioada in tara.

DIGI Vodafone Telekom Orange portari

DIGI, Vodafone, Telekom, Orange sunt cei mai mari operatori de telecomunicatii din Romania, cu zeci de milioane de clienti activi in toata tara, iar in plina pandemie de Coronavirus ei au continuat sa traga clienti. Faptul ca Romania e blocata de ceva vreme din cauza Coronavirus n-a oprit deloc portarile intre DIGI, Vodafone, Telekom, Orange, desi conform ANCOM se observa o incetinire in ceea ce priveste numarul total de numere de telefonie fixa si mobila transferate intre companii.

DIGI, Vodafone, Telekom, Orange au schimbat intre ele 72.326 clienti in martie 2020, cu vreo 15% mai putini decat in februarie, cand intre operatori se schimbau 83.677 clienti. E normal sa vedem o asemenea scadere mai ales ca oamenii au avut alte prioritati in aceasta perioada, iar plecarea de la DIGI, Vodafone, Telekom, Orange, si intrarea intr-o alta retea, probabil ca n-au fost tocmai undeva in topul lucrurilor care trebuiau facute cu urgenta in martie.

DIGI, Vodafone, Telekom, Orange: Ce s-a Intamplat in Romania in Pandemia Coronavirus

DIGI, Vodafone, Telekom, Orange au ramas totusi active in ceea ce priveste ofertele, iar primul a ramas fara discutie lider in ceea ce priveste portarile, atragand 26.324 de numere noi. Telekom a fost pe locul al doilea cu aproape 21.000 de numere noi aduse in retea, Orange ocupand pozitia a treia, iar Vodafone a patra, insa ultimii doi n-au reusit impreuna sa atraga la fel de multi clienti noi precum DIGI, diferenta ramanand in continuare foarte mare.

DIGI, Vodafone, Telekom, Orange se lupta de peste un deceniu in ceea ce prievste portarile in Romania, iar primii au ramas intotdeauna in top, fara a avea vreun rival clar in ceea ce ii priveste. Desi v-am spus ca s-ar putea sa vedem o schimbare in topul portarilor pe care il stiam inainte intre DIGI, Vodafone, Telekom, Orange dupa lansarea noilor oferte nelimitate de la Telekom, ei bine acest lucru nu s-a intamplat, iar DIGI ramane in continaure in topul preferintelor.

DIGI, Vodafone, Telekom, Orange ar trebui sa inregistreze in 2020 o scadere a numarului de portari in retea din cauza Coronavirus si a limitarilor impuse pentru populatie, dar nimeni nu stie deocamdata cat de mare va fi impactul.