Android: Decizia foarte IMPORTANTA a Google privind Telefoanele

Android are anuntata o decizie foarte importanta pe care a luat-o compania Google, una care vine ca o surpriza, dar are in spate o motivatie foarte buna.

Android adoptie

Android este cel mai mare si important sistem de operare pentru terminale mobile, cu peste 3 miliarde de utilizatori activi in lumea intreaga, iar Google a luat o decizie foarte importanta in ceea ce il priveste. Mai exact, cei de la Google au decis sa nu mai publice informatii cu privire la rata de adoptie a diverselor versiuni ale Android pe care le-a lansat pana acum, schimbarea fiind una extrem de importanta pentru felul in care e vazuta platforma.

Android nu a mai avut de vreun an de zile actualizate informatiile privind rata de adoptie a diverselor versiuni lansate de catre Google, iar acum compania a decis ca nu mai e nevoie de ele. Informatiile erau utile pentru dezvoltatorii care stiau pentru ce versiuni ale Android sa-si optimizeze aplicatiile cel mai bine, insa pentru utilizatorii de rand informatiile erau complet inutile, desi Apple se cam lauda cu iOS si ratele sale de adoptie de fiecare data cand avea ocazia.

Android: Decizia foarte IMPORTANTA a Google privind Telefoanele

android rata adoptie 2020
Rata de adoptie a Android in aprilie 2020.

Android avea versiunile mai vechi cu un grad de adoptie mai mare, si asta pentru ca niciunul dintre partenerii celor de la Google nu a dorit vreodata sa asculte cererile companiei de a oferi actualizari rapide. Google nu a eliminat in totalitate informatiile acestea, ele fiind in continuare disponibile pentru toti dezvoltatorii in software-ul cu care ei fac aplicatii pentru sistemul sau de operare, deci nu sunt in totalitate pierdute, ci nu mai sunt publice pentru oricine.

Android inregistreaza in momentul de fata o rata de adoptie de 8.2% pentru versiunea 10 lansata in august 2019, si de 31.3% pentru versiunea 9 di august 2018. Practic, aproape 40% dintre dispozitivele care ruleaza sistemul de operare Android au instalata una dintre versiunile lansate in ultimul an si jumate, ceea ce raportat la numarul total de terminale active reprezinta o surpriza foarte mare, dar si o veste foarte buna pentru cei de la Google.

Android a avut foarte mult timp probleme cu rata de adoptie, insa una de 40% pentru cele mai recente doua este ceva neasteptat de bun pentru cei care folosesc telefoanele si tabletele in intreaga lume acum.