Planeta Mercur: Imagine INCREDIBILA cu Pamantul in Premiera

Planeta Mercur este obiectivul principal al unei misiuni foarte importante ce este acum in desfasurare, ea aducandu-ne si o imagine incredibila cu Pamantul.

Planeta Mercur pamant

  • Planeta Mercur este in centrul unei misiuni foarte importante pe care ESA si JAXA o au in desfasurare de aproape doi ani de zile.
  • Planeta Mercur este locatia in care va ajunge nava spatiala BepiColombo trimisa de catre cele doua agentii spatiale, ea inregistrand o imagine incredibila a Pamantului.
  • Planeta Mercur este obiectivul principal al navei spatiale, dar ea va ajunge acolo abia in cursul anului 2025.

Planeta Mercur este obiectivul principal al unei misiuni impresionante care este in plin proces de desfasurare in momentul de fata, iar multumita ei putem vedea astazi o imagine incredibila inregistrata de ESA si JAXA. ESA este Agentia Spatiala Europeana, iar JAXA este Agentia Spatiala Japoneza, ambele trimitand spre planeta Mercur o nava spatiala care urmeaza sa monitorizeze cu atentie planeta, si care va trimite o multitudine de imagini si date spre Pamant.

Planeta Mercur este locatia in care va ajunge aceasta nava spatiala, insa inainte dea merge acolo ea s-a invartit in jurul Pamantului, si a inregistrat imaginea animata pe care o puteti vedea mai jos. Vorbim despre o imagine noua cu Pamantul care a fost facuta de catre nava spatiala ce se indreapta spre planeta Mercur, si vorbim despre o perspectiva noua pentru cercetatori.

Planeta Mercur: Imagine INCREDIBILA cu Pamantul in Premiera

Planeta Mercur este obiectivul final al calatoriei navei spatiale, ea incepand in 2018 cand a fost lansata intr-o zona oarecum opusa, iar acum se intoarce pentru a se folosi de Pamant pentru a ajunge acolo. Nava spatiala a ESA si JAXA, care are denumirea BepiColombo, se va folosi de gravitatia Pamantului pentru a ajunge la planeta Mercur viteza sa de deplasare urmand a creste, dar acolo va ajunge undev aprin 2025, deci peste foarte mult timp.

“Aceste selfie-uri din spațiu se umilesc, arătând planeta noastră, casa comună pe care o împărtășim, într-una dintre cele mai tulburătoare și incerte perioade pe care mulți dintre noi au trecut-o.” Spune Günther Hasinger, directorul stiintific al ESA.

Planeta Mercur va fi orbitata de catre nava de la distanta destul de mare, insa poza de mai sus cu Pamantul a fost inregistrata de la o distanta de aproape 13.000 kilometri fata de planeta noastra. In drumul sau spre planeta Mercur, nava va inregistra cu siguranta si alte imagini mai mult decat interesante, si cele doua agentii spatiale vor dori cu siguranta sa ni le prezinte pentru a ne arata de ce sunt capabile instrumentele folosite pentru misiunea de lunga durata.

Planeta Mercur nu a mai fost pana acum foarte atent monitorizata de catre vreo agentie spatiala, insa colaborarea dintre ESA si JAXA ne arata ca vorbim totusi despre un corp cosmic care este foarte important.