Netflix: Masura GROZAVA care Sigur ar Bucura Multi Romani

Netflix ar putea lua o masura grozava care in mod sigur ar bucura extrem de multi dintre clientii din Romania, iata ce ar fi foarte benefic pentru noi.

Netflix romani

Netflix este cea mai mare platforma de streaming video la cerere, nimeni nu poate contesta acest lucru, insa din pacate exista si o problema pentru Romania care ar putea fi rezolvata cu o masura buna. Mai exact, cei de la Netflix duc lipsa de continut nou si contant in limba romana, fie ca e vorba de filme, seriale, documentare, iar abonatii din Romania s-ar bucura cu siguranta daca ar fi finantat asemenea continut, de calitate, de catre platforma.

Netflix nu a dezvaluit cati abonati are in Romania in momentul de fata, daca e vorba despre zeci de mii, sute de mii, sau poate chiar peste un milion, astfel ca nu stim exact si cam cati bani face in tara. Niste studii de anul trecut spuneau ca 2.6 milioane de utilizatori ar fi folosit Netflix in Romania in 2018, o cifra mare, dar irelevanta daca nu se spune si cati dintre ei sunt abonati, sau cati au profitat de perioada de o luna de gratuitate, si apoi au renuntat la ea.

Netflix: Masura GROZAVA care Sigur ar Bucura Multi Romani

Netflix, chiar si cu jumatate din acea cifra, ar putea finanta fara probleme niste filme si seriale in Romania, iar asta pentru ca 1.3 milioane de clienti, calculand valoarea minim a unui abonament, adica 8 euro, ar duce aproape 10 milioane de euro lunar la companie. Desigur ca unii pot avea Netflix gratuit ca parte a unor oferte pentru abonamente de televiziune, deci compania fie nu castiga nimic, fie castiga mai putin, dar chiar si cu 5 milioane de euro pe luna poate finanta multe.

Netflix acopera din aceste costuri inclusiv necesari pentru servere, oameni, etc, insa daca ar vrea, ar putea finanta filme si seriale in Romania, costurile de productie de la noi fiind mult mai mici decat in alte tari. Daca Netflix nu face asta inca, atunci e destul de clar ca nu castiga prea mult de pe urma romanilor, sau se orienteaza pe profit pentru ca oamenilor le place continutul strain, insa cred ca la un moment dat vom avea si mai mult continut romanesc.

Netflix a anuntat la inceput de an 2020 o strategie de a avea mai mult continut localizat pentru diverse zone din Europa, astfel ca putem spera ca inclusiv in Romania vom avea mai multe filme si seriale in limba romana.