Ordonanta Militara 9. prevederi noi pentru Paste in Romania

Ordonanta Militara 9 paste

Ordonanta Militara 9 a fost din nou adusa in discutie de catre Marcel Vela, cel care conduce Ministerul Afacerilor Interne, el spunand ca o serie de prevederi noi vor avea legatura inclusiv cu sarbatorirea Pastelui in Romania, ceea ce pana la urma era necesar.

Ordonanta Militara 9 va avea prevederi pentru Paste care au fost discutate inclusiv cu Patriarhia Romana, insa desigur ca nu s-a spus foarte clar si ce anume urmeaza sa fie impus pentru Romani, deci ramane doar sa asteptam si sa vedem cand va veni anuntul oficial.

Ordonanta Militara 9 a fost adusa prima oara in discutie in weekend de catre Marcel Vela, el spunand ca ea va fi adoptata dupa decretul pentru prelungirea starii de urgenta, iar cum acesta a fost semnat cu aproape 2 ore in urma, asteptam si noua ordonanta astazi, sau maine.

“Vom anunţa nişte măsuri pe care le-am luat împreună cu Patriarhia Română, astfel încât să venim în întâmpinarea celor care sărbătoresc Sfintele Paşti şi cred că vor înţelege faptul că am depus toate eforturile astfel încât şi credincioşii, şi clericii să fie protejaţi, dar, în acelaşi timp, să se bucure şi de Sfintele Paşti şi de lumină.

Cu părere de rău că toţi suntem afectaţi în acest moment şi în preajma acestor sărbători. E de preferat să suferim puţin acum, ca să avem începând de anul viitor şi sănătate şi pe cei dragi alături de noi şi să sărbătorim Paştele sănătoşi şi optimist legat de viitorul naţiunii române.”