Politia Romana: conditiile plimbarii copiilor, spalatului masinii

Politia Romana plimbare copii

Politia Romana a publicat, impreuna cu Jandarmeria Romana, conditiile in care cetatenii din tara isi pot scoate copiii la plimbare, sau in care pot merge cu masina la spalat i perioada in care ordonatele militare aduc multe limitari pentru deplasarile noastre.

Politia Romana spune ca, in mod surprinzator, cetatenii pot merge sa-si spele masinile atunci cand exista un motiv justificat pentru a face asta, iar aici probabil ca justificarea ramane la atitudinea agentului care va opreste pentru a va verifica declaratia pe propria raspundere.

#NeInformămCorect Pot merge la spălătoria auto să îmi spăl mașina?🚘Da, sunt permise deplasările la spălătoriile auto…

Publicată de Politia Romana pe Luni, 13 aprilie 2020

Jandarmeria Romana vine cu explicatii privind plimbarea copiilor de catre cetateni, iar aici vorbim despre ceva cunoscut deja, scoaterea copiilor afara fiind permisa chiar de la adoptarea ordonantei militare 3, insa desigur ca doar in jurul casei, si pentru o perioada scurta de timp.

“Da, în condițiile art.1 lit. d) din Ordonanța militară nr. 3 unde se prevede că se pot efectua deplasări scurte, în apropierea locuinței, legate de activitatea fizică individuală. Nu veți merge însă în parcuri sau locuri de joacă, unde există riscuri mai mari de a fi preluat virusul și nu este permisă deplasarea în spațiul public, pietonal, în grupuri mai mari de trei persoane. Ieșirea copilului minor se va face întotdeauna cu însoțirea persoanei adulte care îl are în îngrijire.”

Întrebare: Pot să scot copiii afară la plimbare?Răspuns: Da, în condițiile art.1 lit. d) din Ordonanța militară nr. 3…

Publicată de Jandarmeria Română pe Luni, 13 aprilie 2020