MAPN: Primul ventilator mecanic romanesc aproape de certificare

mapn ventilator mecanic

MAPN, Ministerul Apararii Nationale, a anuntat ca primul ventilator mecanic 100% romanesc se apropie de certificare dupa ce a trecut prin a doua sesiune de testare-evaluare, pentru ca intr-un final sa ajunga in spitalele din tara care au nevoie de asemenea echipamente.

MAPN a ajutat la dezvoltarea primei izolete de productie autohtona, si acum lucreaza inclusiv pentru dezvoltarea de ventilatoare mecanice, extrem de necesare pentru persoanele infectate de Coronavirus si aflate in stare grava la terapie intensiva.

“Primul ventilator mecanic de producție românească a trecut prin a doua sesiune de testare-evaluare.

În data de 13.04, specialiștii din Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare, specialiștii Spitalului Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov și ai Spitalului de Urgență Județean Brașov, au participat la cea de-a doua sesiune de testare-evaluare a primului ventilator mecanic care îndeplinește cerințele specifice, atât din punct de vedere tehnic, cât și medical, realizat de GAZE INDUSTRIALE TÂRGU MUREȘ SRL, cu scopul ventilării mecanice noninvazive a pacienților cu deficiențe respiratorii.

Va urma, de asemenea, un proces de testare-evaluare operațională necesar avizării / autorizării, conform art. 10 alin. (1) din Ordonanța militară nr. 4/2020, privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID -19, în vederea întrebuințării în procesul de ventilare mecanică, permițând degrevarea echipamentelor profesionale medicale, care vor fi întrebuințate pentru cazurile complexe, declarate COVID-19.”

Primul ventilator mecanic de producție românească a trecut prin a doua sesiune de testare-evaluareÎn data de 13.04,…

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Marţi, 14 aprilie 2020