Facebook alerteaza utilizatorii privind informatiile false despre Coronavirus

Facebook alerta Coronavirus

Facebook a anuntat astazi o masura extrem de buna pentru utilizatorii din toata lumea, mai exact compania americana va incepe sa ii alerteze pe utilizatorii din toata lumea daca au vazut la un moment dat, si eventual au interactionat cu informatii false despre Coronavirus.

Facebook are o lista lunga de subiecte pentru care va verifica materialele publicate in platforma sa pentru a ii notifica pe utilizatori daca au dat like, share, sau au comentat la un articol care a fost stabilit ca fiind 100% fals, si e important ceea ce face compania.

Facebook are zeci de organizatii care verifica foarte multe materiale publicate in cadrul platformei sale, iar cand un anumit material e clasificat ca fiind fals, el nu va mai fi afisat pentru oameni, si va avea un marcaj special care ii va alerta pe oameni ca nu este adevarat.

Facebook va afisa deasemenea si notificari pentru ca oamenii sa partajeze website-ul Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru ca prietenii lor sa afle informatii 100% reale cu privire la pandemia de Coronavirus in locul informatiilor false distribuite de catre unii.

Facebook alerta Coronavirus utilizatori

“Vom începe să afișăm mesaje în News Feed către persoane care au apreciat, au reacționat sau au comentat dezinformarea nocivă despre COVID-19 pe care le-am eliminat de atunci. Aceste mesaje îi vor conecta pe oameni la miturile COVID-19, descărcate de OMS, inclusiv pe cele pe care le-am eliminat de pe platforma noastră pentru a duce la prejudicii fizice iminente.”

Facebook ia aceste masuri pentru ca se distribuie mult prea multe informatii false in platforma sa, si pentru ca oamenii trebuie sa fie informati in mod corect, chiar daca acest lucru nu se intampla intotdeauna, iar noile modificari vor fi vizibile in urmatoarele saptamani.