Samsung: Decizia Fara PRECEDENT Luata din cauza Coronvirus

Samsung a luat o decizie fara precedent din cauza noului Coronavirus, iata ce se intampla in intreaga lume, si cum e afectata compania per total.

Samsung oprire

Samsung a anuntat a luat o decizie fara precedent in ultimii ani, iar asta din cauza noului Coronavirus, compania coreeana fiind foarte serios afectata de ceea ce se intampla la nivel global in momentul de fata. Conform unor informatii venite din presa din Coreea de Sud, cei de la Samsung au redus cu cel putin jumatate productia de telefoane, ceea ce reprezinta o masura extrem de importanta care arata cat de mult au scazut vanzarile la nivel global.

Samsung produce in mod normal in jur de 25 de milioane de telefoane pe luna, vanzand peste 300 de milioane anual, iar acum a redus la doar 10 milioane productia pentru luna aprilie. De la 25 de milioane la 10 milioane este o diferenta foarte mare, iar cei de la Samsung n-ar fi luat aceasta decizie daca n-ar fi scazut vanzarile de telefoane la nivel global si n-ar fi avut stocuri deja destul de mari de telefoane in momentul de fata in depozitele sale.

Samsung: Decizia Fara PRECEDENT Luata din cauza Coronvirus

Samsung a luat decizia de a isi inchide fabricile din India si Brazilia, prima piata fiind una foarte importanta pentru coreeni, cu vanzari bune in fiecare luna, dar cum tara e in carantina, era normal sa se intample asta. Samsung isi reducea in mod obisnuit in fiecare luna aprilie productia in raport cu primele 3 luni din fiecare an, insa in acest an a redus-o cu un procent mult mai mare decat in anii anteriori, si totul din cauza pandemiei de Coroanvirus.

“Există încă un pic de inventar rămas din martie din cauza coronavirusului, iar plantele din India și Brazilia au fost de asemenea închise. Samsung produce de obicei cea mai mare parte a telefoanelor în primul trimestru al anului pentru a asigura un inventar suficient. Apoi, compania plasează alte comenzi în funcție de cerere după aprilie. Însă în luna aprilie, producția poate fi chiar mai mică decât de obicei, din cauza condițiilor economice lentoase globale declanșate de focarul de virus.”

Samsung are deja vanzari neasteptat de mici pentru seria GALAXY S20 din cauza Coronavirus, aceasta fiind concluzia la care a ajuns foarte multa lume, mai ales ca telefoanele sunt cu adevarat foarte bune. Samsung a incercat diverse metode de a isi creste vanzarile pentru aceasta serie, dar din pacate nu a reusit sa obtina vreun rezultat notabil, astfel ca in final a fost obligata sa opreasca si productia pentru multe modele din cauza pandemiei.

Samsung isi va reincepe productia de telefoane dupa ce pandemia va trece si cerrea pentru telefoane va creste, ceea ce unii estimeaza ca s-ar putea intampla prin iunie/iulie, in functie de cum vor reporni economiile globale.