Playstation 5: Coronavirus Afecteaza SEVER Lansarea din 2020

Playstation 5 economic

Playstation 5 urmeaza pana la urma sa afecteze lansarea din anul 2020 pentru noua consola, si este de asteptat ca Sony sa nu isi poata vinde produsul in cantitatile pe care le estima initial, ceea ce este o veste proasta pentru unii dintre fani.

Playstation 5 va fi produs in cantitati mici nu pentru ca nu ar exista suficiente componente, ci pentru ca pretul de vanzare va fi mare, din cauza specificatiilor bune pe care le are consola, iar cererea pentru ea va fi mai mica decat in cazul modenelor anterioare.

Playstation 5 are practic lansarea afectata de Coronavirus, dar intr-un mod diferit fata de ceea ce se spunea acum 2 luni, cand se punea totul pe seama dificultatilor de productie, dar de fapt situatia economica globala din toamna afecteaza estimarile de vanzari ale Sony.

Playstation 5 are estimate, de catre producatorii care dezvolta jocuri pentru ea, preturi cuprinse intre 499 – 549 dolari, mai mari decat cele ale modelului anterior, iar daca economia globala nu-si va reveni pana in toamna, atunci va exista cerere mica pentru console.

“Gigantul tehnologic din Tokyo își limitează parțial producția inițială, deoarece se așteaptă ca specificațiile ambițioase ale PS5 să cântărească la cerere, ducând la lansarea unui preț ridicat. Compania le-a spus partenerilor de asamblare că va face între 5 și 6 milioane de unități din PS5 în anul fiscal care se va încheia în martie 2021, potrivit altor persoane implicate în lanțul de aprovizionare al mașinii. Când Sony a lansat PlayStation 4 în noiembrie 2013, a vândut 7,5 milioane de unități în primele două trimestre ale sale.”

Playstation 5 ar urma sa fie produsa in 5 – 6 milioane de unitati, cu pana la 2.5 milioane mai putine decat in cazul modelului anterior, ceea ce ar reduce foarte mult si incasarile Sony, cu pana la peste 1.25 miliarde de dolari, daca luam in calcul pretul de vanzare de 500 de dolari.