Samsung: Noua Decizie RADICALA Impusa din Cauza Coronavirus

Samsung a luat o noua decizie radicala din cauza Coronavirus, iata ce este fortata compania sa faca in anul 2020, si de ce surprinde foarte multa lume.

Samsung telefoane 5G

Samsung este fortata de noul Coronavirus sa ia o noua decizie radicala, iar asta ar putea dezamagi foarte multa lume care avea asteptati cu totul diferite cu privire la anul 2020 de la companie. Mai exact, din cauza pierderilor foarte maru generate de noul Coronavirus, cei de la Samsung au luat decizia de a se concentra in principal pe telefoanele 5G ieftine in loc de telefoanele premium, ceva ce nu e tocmai o veste buna pentru fanii care asteptau altceva.

Samsung nu a avut succes cu seria GALAXY S20 lansata in primavara, iar asta pentru ca intreaga piata smartphone a inregistrat o scadere foarte mare din cauza noului Coronavirus, iar restul anului ar putea fi la fel de problematic. In aceasta idee, cei de la Samsung sunt de parere ca telefoanele 5G ieftine ii vor ajuta sa isi creasca vanzarile si sa recupereze o parte dintre banii pierduti in aceasta perioada, sau cel putin asta spune presa din Coreea de Sud astazi.

Samsung: Noua Decizie RADICALA Impusa din Cauza Coronavirus

Samsung este doar una dintre companiile afectate substantial de problemele economice aduse de catre noul Coronavirus, insa este prima care nu s-ar mai concentra pe telefoane mobile premium in anul 2020. Decizia vine si dupa ce saptamana trecuta a fost anuntat faptul ca Samsung ar fi redus cu aproape 50% productia de telefoane in fabricile proprii si cele partenere, tot din cauza noului Coronavirus, situatia fiind una cat se poate de serioasa in acest moment.

“Samsung încearcă să inverseze tendința de scădere a vânzărilor, concentrându-se pe o linie mai ieftină de 5G și consideră că 5G pe smartphone-uri accesibile vor conta cel mai mult în economia post-coronavirus. Trio-ul Galaxy S20 a vândut doar aproximativ 60% la fel ca seria Galaxy S10 în aceeași perioadă de timp pe piață anul trecut. Dacă vânzările au început să fie dezamăgitoare, acum pare foarte puțin probabil ca compania să poată atinge obiectivul său de vânzare de 32 de milioane pentru seria Galaxy S20.”

Samsung vrea sa isi recupereze cat mai multe dintre pierderile generate in aceasta perioada din cauza Coronavirus, iar acest lucru s-ar putea intampla cu vanzarea de telefoane ieftine cu conectivitate 5G. Desigur ca e necesar si ca operatorii de telecomunicatii sa-si extinda retelele 5G pentru ca oamenii sa si vrea sa cumpere telefoanele de acest gen, iar asta pentru ca in alte conditii nu prea exista utilitate pentru suportul 5G pe care ele il au implementat.

Samsung ar putea explica decizia in urmatoarea perioada, sau ar putea lasa totul sa decurga de la sine, si pur si simplu sa se concentreze pe telefoanele care ii aduc vanzarile cele mai multe.