Android: Cerere URGENTA pentru Google ce Naste Controverse

Android este in centrul unei cereri urgente care a fost primita de catre compania Google, iata ce ar trebui sa faca in cel mai scurt timp compania.

Android epidemiologic

Android a avut acum mai bine de o saptamana anuntata o initiativa care ar putea fi extrem de importanta, compania Google colaborand cu cei de la Apple pentru a implementa, inclusiv in iOS, un sistem de urmarire a utilizatorilor. Acesta este integrat pentru a facilita monitorizarea miscarilor oamenilor in plina pandemie de Coronavirus pentru a putea detecta din timp posibilele contacte cu persoane infectate, iar Android ar juca un rol urias, la fel ca iOS.

Android are totusi unele limitari, pentru siguranta oamenilor, la fel ca iOS, iar acum guvernul francez le cere celor de la Google sa elimine acele limitari de siguranta pentru a putea urmari mai usor oamenii. Guvernul francez vine cu aceasta cerere pentru ca desi telefoanele cu Android si iOS pot comunica intre ele pentru a transmite anumite date, ceea ce ajunge la autoritati este foarte limitat, iar aparent nu ar permite identificarea corecta a oamenilor, chiar si a celor infectati.

Android: Cerere URGENTA pentru Google ce Naste Controverse

Android ar avea nevoie de modificari substantiale pentru modul in care functioneaza, la fel ca iOS, iar Google trebuie sa decida daca va reduce nivelul de protectie pe care-l ofera pentru clienti. Android va avea la jumatatea lunii mai lansat sistemul special care permite monitorizarea telefoanelor oamenilor si comunicarea cu iOS pentru a se detecta contactele, insa multe guverne vor ca pana atunci sa lanseze aplicatii proprii care sa faca acest lucru, dar desigur mai limitate.

“Franța a devenit prima țară care a solicitat public Apple și Google să slăbească protecția vieții private în jurul urmăririi digitale a contactelor, după ce guvernul său a recunoscut că planurile sale actuale nu vor funcționa fără modificări ale sistemelor de operare pentru smartphone-uri. Critica vine la două săptămâni după o colaborare de reper între cele două companii pentru construirea unei tehnologii care să permită aplicații de urmărire digitală a contactelor, care să urmărească contactele între utilizatori în încercarea de a contribui la încetinirea răspândirii Covid-19.”

Android va permite dupa jumatatea lunii mai folosirea unor API-uri speciale care sa permita comunicarea mai usoara cu iOS si monitorizarea mai usoara a oamenilor, iar aplicatiile guvernelor vor trebui actualizate. Android va putea comunica cu iOS chiar si fara asemenea aplicatii, si va putea alerta oamenii daca au fost in contact cu o persoana infectata cu noul Coronavirus fara a avea nevoie de altceva decat colaborarea guvernelor pentru a se confirma infectarile.

Android are aceasta initiativa derulata im premiera de catre Google in cadrul unei colaborari fara precedent pe care o face cu Apple, insa desigur ca exista si foarte multe critici in legatura cu ea.