RCS & RDS: Marea DEZAMAGIRE pentru Multi dintre Clientii Sai

RCS & RDS si-a lasat multi dintre clienti cu o mare dezamagire ani de-a randul, iar in 2020 nu pare sa fie aproape de a rezolva problema existenta.

RCS & RDS antic

RCS & RDS este unul dintre grupurile de telecomunicatii care are patru retele diferite de telefonie mobila active in momentul de fata in tara, ele find bazate pe tehnologiile 2G, 3G, 4G, 5G. Astaz vom vorbi despre cea 4G, care desi a fost extinsa de catre cei de la RCS & RDS in mai toata tara, si exista putine locatii in care ea sa nu ofere acoperire, exista totusi o problema care ii lasa pe multi clienti cu o experienta foarte proasta, si care va fi rezolvata doar de reteaua 5G.

RCS & RDS a lansat reteaua 4G cu mult ani in urma, vreo 5 – 6 daca nu ma insel, iar atunci ea a venit cu capacitatea de a permite descarcarea de date la 100 Mbps, si incarcarea la 10 Mbps pe 2600 Mhz banda 38 – TDD. Pe 2100 Mhz banda 1 – FDD situatia e diferita, viteza maxima de download fiind de 75 Mbps, iar cea de upload de 21 Mbps, iar ceea ce s-a schimbat de atunci si pana acum este fix nimic, grupul afirmand in continuare ca reteaua 4G are aceleasi performante.

RCS & RDS: Marea DEZAMAGIRE pentru Multi dintre Clientii Sai

RCS & RDS a extins acoperirea retelei sale 4G din momentul lansarii si pana acum, dar separat de asta nu a imbunatatit si expreienta de care au parte clientii, vitezele ramanand in continuare limitate la maxim 100 Mbps. Daca facem o comparatie cu Orange, Vodafone, Telekom, care au de vreo 2 ani viteze maxime de peste 400 Mbps, iar primele doua ofera cam peste tot pe afara peste 100 Mbps, si peste 150 Mbps in case(testat la scrierea articolului pe Orange), RCS & RDS a ramas cu mult in urma.

RCS & RDS investeste mult in reteaua 5G acum, care ofera viteze de peste 500 – 600 Mbps cand reteaua e goala, si probabil de peste 300 Mbps cand e folosita de mai multa lume. In comparatie cu performantele retelei 4G, care acum are viteze de pana la 5 – 6 ori mai mici decat cele teoretice, chiar si afara in multe zone, reteaua 5G pe care RCS & RDS o pregateste va rezolva problema, dar in foarte putine zone din tara, si pentru putine persoane, care au telefoane 5G.

RCS & RDS va lasa multi clienti cu aceasta experienta proasta de navigare pe internet pentru inca multi ani de acum incolo, si e surprinzator ca nu s-au axat chiar atat de mult pe imbunatatirea vitezelor retelei 4G.