Calea Lactee: Fenomen URIAS care se Intampla O DATA in Viata

Calea Lactee va avea in 2020 parte de un fenomen foarte important care se va intampla o singura data in viata tuturor celor de pe pamant, iata detaliile.

Calea Lactee va fi in curand in centrul unui fenomen care se va intampla o singura data in viata oamenilor de pe Pamant, si pe care extraordinar de multe generatii nu vor mai avea ocazia de a-l vedea. Mai exact, in Calea Lactee urmeaza sa reintre o cometa cunoscuta cu denumirea SWAN, ea revenind in galaxia noastra la 25 de milioane de ani distanta de momentul in care a trecut pe aici ultima oara, deci cu foarte, foarte mult timp in urma.

Calea Lactee are foarte multe comete, meteoriti, etc, care se misca foarte rapid prin interiorul sau, insa aceasta e una dintre cele mai importante pentru ca ultima oara cand a trecut pe langa Pamant, dinozaurii traiau aici. Cometa are o orbita eliptica in jurul soarelui din Calea Lactee, iar de aceea are nevoie de 25 de milioane de ani pentru a o completa, astfel ca a trecut atunci, si revine in curand, iar multi o vor putea observa in 2020.

Calea Lactee: Fenomen URIAS care se Intampla O DATA in Viata

Calea Lactee urmeaza sa aiba aceasta cometa pozitionata cel mai aproape de Pamant in data de 12 mai, in timp ce spre finalul lunii ea va fi tot mai aproape de soare. Tot in acea perioada ea ar urma sa fie atat de bine luminata incat ar putea fi vizibila u ochiul liber pe cer, ceea ce ar face-o mai usor de observat decat foarte multe stele, meteoriti, comete, asteroizi, care se plimba in momentul de fata prin Calea Lactee, chiar si aproape de Pamant.

Calea Lactee are atat de multe obiecte in interiorul sau incat cerul de deasupra Pamantului ar avea parte de o schimbare foarte mare daca sia ceasta cometa ar fi vizibila cu ochiul liber. Ea nu este prima care ar trebui sa ajunga langa Pamant si care sa fie vizibila cu ochiul liber, dar una numita Atlas s-a dezintegrat in Calea Lactee inainte de a ajunge la noi, deci nu a mai fost vizibile, asa ca acum SWAN e urmatoarea care ar trebui sa treaca prin acest fenomen.

Calea Lactee este gazda pentru foarte multe obiecte de acest gen, insa deocamdata nu mai exista vreo alta cometa care sa fie descoperita si care sa fie asteptata atat de aproape de Pamant.