Facebook va afisa locatia celor care publica postari pe pagini

Facebook transparenta

Facebook a anuntat astazi o schimbare foarte interesanta pentur reteaua de socializare, una care ne va ajuta sa aflam mult mai clar de unde sunt publicate postarile pe care le vedem pe diverse pagini care sunt disponibile in cadrul platformei sale.

Facebook va afisa locatia din care sunt publicate postarile pe paginile care au reach mare, acelasi lucru fiind valabil inclusiv in cazul postarilor de pe Instgram, si totul pentru ca oamenii sa stie daca o pagina care pare sa fie din SUA, are postari publicate din Rusia.

Facebook face schimbarea pentru pagini si conturi, initial pentru cele din afara SUA, care au audienta mare in SUA, scopul fiind de a ajuta oamenii sa nu fie pacaliti in timpul alegerilor care vor avea loc in SUA in 2020, dar desigur ca orice entitate poate folosi un VPN pentru a-si ascunde locatia.

Facebook a fost intens criticata in SUA pentru ca le-a permis rusilor sa il ajute pe Donald Trump sa fie ales, iar acum pare sa faca un pas inainte in ideea de a aduce transparenta in cazul paginilor si conturilor care publica diverse informatii, si au reach foarte mare.

Facebook transparenta pagini

“Vrem să ne asigurăm că oamenii folosesc serviciile noastre în mod autentic și pot înțelege cine se află în spatele postărilor pe care le văd. Acest lucru este deosebit de important atunci când vine vorba de alegeri, așa că facem măsuri suplimentare pentru a face paginile și conturile cu audiențe mari mai transparente. Astăzi, vom face un pas mai departe pentru a oferi locația paginilor de Facebook și a conturilor Instagram de mare anvergură la fiecare postare pe care o distribuie, astfel încât oamenii au mai multe informații care să îi ajute să evalueze fiabilitatea și autenticitatea conținutului pe care îl văd în fluxurile lor.”

Facebook face o parte din ceea ce ar fi trebuit sa faca cu foarte mult, dar totusi e doar jumatate din ceea ce ar trebui sa vedem de la compania americana pentru ca locatia poate fi ascunsa foarte usir de catre oricine prin intermediul VPN-urilor.