Gaura Neagra: NASA Prezinta un Eveniment ULUITOR din Univers

Gaura neagra descoperita de catre NASA a fost in centrul unui eveniment uluitor pe care cercetatorii il prezinta pentru intreaga omenire astazi.

Gaura Neagra planeta

Gaura neagra ramane in continuare un obiect din univers despre care NASA, si mai toata lumea, nu stiu mare lucru, iar asta pentru ca n-au putut analiza indeaproape vreunul, deocamdata. In ciuda acestui lucru, cei de la NASA prezinta un eveniment uluitor care a avut loc in apropiere de o gaura neagra care are denumirea GSN 069, ea fiind descoperita cu foarte mult timp in urma, si avand o masa care este de vreo 400.000 de ori mai mare decat cea a soarelui.

Gaura neagra pe care NASA  o monitoriza, si care se afla la 250 de milioane de ani-lumina de Pamant, era in plin proces de a inghiti o stea care se afla in apropierea sa “imediata”. Steaua a fost prinsa in campul gravitational pe care il are acea gaura neagra, iar zonele sale exterioare, care contin hidrogen, au reusit sa dezmembreze o buna parte din invelisul exterior al stelei, lasand expus doar nucleul acesteia, stelele de acest gen fiind cunoscute ca “pitici albi”.

Gaura Neagra: NASA Prezinta un Eveniment ULUITOR din Univers

Gaura Neagra planeta stea

Gaura neagra a reusit sa “decojeasca” respectiva stea de straturile sale exterioare, iar nucleul care a ramas nu a scapat de campul gravitational, ci ramane in orbita sa. NASA spune ca acea gaura neagra nu a inghitit steaua care o orbita, dar ca aceasta ramane captiva in campul sau gravitational, intr-o orbita eliptica, ceea ce la un moment dat ar putea sa o ajute sa scape pentru a-si continua existenta si drumul prin univers, conform expertilor agentiei.

“Este posibil ca astronomii să fi descoperit un nou tip de poveste de supraviețuire: o stea care avea o perie cu o gaură neagră uriașă și trăia să spună povestea prin exclamații de raze X. Odată ce gigantul roșu a fost capturat de gravitatea găurii negre, straturile exterioare ale stelei care conține hidrogen au fost dezbrăcate și îngrijite spre gaura neagră, lăsând în urmă nucleul stelei – cunoscut sub numele de pitică albă. În principiu, această pierdere de masă ar continua până și chiar după ce piticul alb a devenit o planetă, cu o masă similară cu Jupiter, în aproximativ un trilion de ani. Acesta ar fi un mod remarcabil de lent și de convolut pentru universul de a face o planetă!”

Gaura neagra inca trage materiale din steaua care o orbiteaza, insa pe masura ce se continua acest proces, de trei ori pe zi, undele gravitationale eliberate de ambele obiecte, si cresterea masei stelei, orbita va fi modificata. Orbita stelei va deveni circulara pe masura ce ea ca creste in dimensiune, iar asta inseamna ca se va indeparta incet de gaura neagra pana in momentul in care va iesi complet din orbita ei, doar ca atunci nu va mai fi o stea, ci o planeta.

Gaura neagra va transforma practic steaua intr-o planeta prin inghitirea materialelor care o formeaza acum in ceea ce stim ca o stea, dar la final va fi o noua planeta care va fi cam la fel de mare ca Jupiter.