Politia Romana: Live-urile si postarile de pe Facebook atent monitorizate

Politia Romana live postari facebook

Politia Romana nu a spus in mod oficial ca este foarte atenta la live-urile si postarile facute pe Facebook, dar in ultimele saptamani au avut loc multe interventii care au avut la baza imagini publicate pe retelele de socializare, si totul pentru ca se arata incalcarea ordonantelor militare.

Politia Romana s-a autosesizat in repetate randuri dupa ce diversi cetateni au facut transmisiuni live pe Facebook in care fie aratau ca incalca ordonantele militare, fie anuntau revolutii, in unele cazuri totul terminandu-se cu amenzi, i altele cu focuri de avertisment si lupte in strada.

Politia Romana monitorizeaza Facebook pentru ca oamenilor le place sa se laude cu faptul ca incalca legea, insa in aceasta perioada aceste gesturi aduc foarte rapid, in unele cazuri, amenzi, dosare penale, sau mai rau, arestari, ceea ce in trecut nu se intampla chiar la fel.

Politia Romana a devenit mai serioasa in aplicarea ordonantelor militare in ultima perioada pentru a nu se incuraja oamenii sa incalce prevederile lor, lucru care in zilele de Paste ne-a adus imagini cum de mult nu am mai vazut in Romania, dar totul a intarit probabil ideea de a monitoriza mai atent romanii.

Politia Romana nu face asta intr-un mod invaziv, adica doar se uita la ceea ce publica oamenii de buna voie, si reactioneaza in consecinta, iar in mai toate cazurile e vorba de actiuni care in final ajung sa impiedice posibila raspandire a Coronavirus, sau protejarea vietilor unor oameni.