Planeta Uranus: Fenomenul SPECIAL prin care Trece in Aprilie

Planeta Uranus trece in aprilie printr-un fenomen foarte important care afecteaza si Pamantul, iata ce se va intampla in cursul urmatoarelor saptamani.

Planeta Uranus tranzitie

Planeta Uranus urmeaza sa treaca printr-un fenomen special in urmatoarele cateva saptamani, astronomii confirmand ceea ce se va intampla incepand de astazi, si va fi valabil pentru o perioada lunga de timp. Incepand de astazi, planeta Uranus urmeaza sa fie ascunsa in spatele soarelui in timp ce face tranzitia dinspre vestul spre estul stelei, astfel ca de pe Pamant nu va mai fi vizibila pentru cel putin 3 – 4 saptamani de zile, dupa care va reveni.

Planeta Uranus trece prin acest eveniment in fiecare an, facand tranzitia intre partile estica si vestica ale soarelui, iar de fiecare data devine imposibila de observat timp de cateva saptamani. Incepand din aceasta dupa-amiaza, planeta Uranus va fi mai usor de observat de catre toti cei care au un telescop la indemana, insa desigur ca spre apus, pentru ca ea va fi foarte apropiata de soare in timpul acestei tranzitii foarte importante.

Planeta Uranus: Fenomenul SPECIAL prin care Trece in Aprilie

Planeta Uranus va fi in aceasta perioada la acea mai apropiata pozitie de soare din intregul an, iar asta din cauza modului in care orbiteaza soarele in fiecare an pamantesc. Aceasta tranzitie prin care trece planeta Uranus se intampla in fiecare an in luna aprilie, iar in aceasta perioada toate cele trei corpuri ceresti se afla intr-o linie dreapta pentru o perioada de alte cateva saptamani, interpunerea stelei facand imposibila vizualizarea planetei indepartate.

“„Conjuncția superioară” a lui Uranus este un fenomen astronomic foarte important, deoarece este un indicator al tranziției Uranus de la cerul de seară (peste orizontul vestic după apusul soarelui) să apară pe cerul dimineții (peste orizontul estic înainte de răsărit), ”QCH expertul în astronomie, dr. Beshir Marzouk a explicat într-o declarație. În timpul „conjuncției superioare”, Uranus va fi aproape de soare. Mai mult, acesta va trece în spatele soarelui și, prin urmare, nu poate fi observat deloc pentru următoarele săptămâni de pe Pământ.”

Planeta Uranus este una dintre cele mai indepartate de soare in sistemul nostru solar, si de aceea este denumita o planeta inghetata de catre foarte multa lume. Temperaturile sunt extrem de scazute pe planeta Uranus, lucru care este destul de normal avand in vedere distanta extrem de mare fata de soare, sau alte stele care sa ii incalzeasca atmosfera, insa si suprafata, asa ea nefiind singura care se afla in aceasta situatie in cadrul sistemului nostru solar.

Planeta Uranus va redeveni vizibila undeva pe la sfarsitul lunii mai, astfel ca daca aveti un telescop la indemana, atunci o veti putea urmari indeaproape in momentul in care ea va reaparea.