Android: Bugul CIUDAT care Afecteaza Milioane de Telefoane

Android are un bug foarte ciudat care afecteaza milioane de telefoane din intreaga lume in momentul de fata, iata ce se intampla in sistemul de operare.

Android reactualizari

Android are cel putin cateva milioane de telefoane din intreaga lume afectate de un bug ciudat care a aparut pentru prima oara, din senin, in acest weekend, dar care nu are inca vreo explicatie. Foarte multi utilizatori de telefoane cu sistem de operare Android au observat ca au in mod neobisnuit afisate actualizari pentru aplicatiile instalate din Google Play Store, dar si ca ele nu pare sa instaleze efectiv ceva nou in telefoanele lor, ci doar versiunile actuale.

Android are aceasta problema in principal cu aplicatiile celor de la Google, insa si cu alte aplicatii disponibile in magazin, iar totul pare sa fie o eroare din serverele in baza carora functioneaza Google Play Store. In momentul in care utilizatorul apasa butonul de instalare a unei actualizari, aceasta se face foarte rapid pentru ca nu exista de fapt o versiune noua, Android verificand versiunea din telefon, ajungand la concluzia ca e cea mai recenta si trece prin proces fara a face ceva.

Android: Bugul CIUDAT care Afecteaza Milioane de Telefoane

Android pare deasemenea sa “uite” ca a trecut prin procesul actualizarilor daca aplicatia Play Store este inchisa din fundal, la redeschidere fiind iar afisate actualizarile pentru aplicatii. Nimeni nu stie exact ce se intampla in aceasta situatie cu Google Play Store si de ce apar de 2 ori notificarile pentru actualizari care au fost deja instalate, insa desi cei de la Google inca n-au spus nimic in legatura cu aceasta situatie de pe Android, ea e in atentia lor.

“În această seară, o eroare ciudată vede că Google Play Store solicită utilizatorilor să descarce actualizările aplicațiilor Android pe care le-au instalat deja pe dispozitivele lor. Cei care vizitează secțiunea „Aplicația și jocurile mele” din Play Store duminică seară / luni dimineață devreme ar putea observa că sunt disponibile mai multe actualizări.”

Android nu a mai avut in perioada recenta o problema similara care sa le dea batai de cap atat de mari utilizatorilor, insa pentru ca vorbim totusi despre software, oricand pot sa apara probleme de acest gen. Functionalitatea aplicatiilor instalate deja in Android nu este afectata in vreun fel de catre aceasta problema, asa ca nu trebuie sa va faceti griji din acest punct de vedere, singura situatie stand in faptul ca vedeti informarea despre actualizari.

Android in sine nu e sursa problemei, ci mai mult ca sigur sistemul prin care se trimit notificarile privind actualizarile pentru aplicatiile care sunt disponibile in magazin.