Samsung: Masura foarte IMPORTANTA in Lupta cu Huawei, Apple

Samsung a anuntat o masura foarte importanta in lupta cu Apple si Huawei, iata ce va face compania coreeana pentru a ramane in top in urmatorii ani

samsung procesoare

Samsung a luat decizia de a aplica o masura foarte importanta pentru a avea succes in lupta cu Huawei si Apple, iar asta e ceva ce era de asteptat din moment ce pana si clientii sai se plang de situatie. Dupa foarte multe plangeri privind performantele slabe pe care le au procesoarele Exynos ale celor de la Samsung, presa din Coreea de Sud afirma acum ca o colaborare dintre coreeni si cei de la Google a fost initiata pentru a rezolva problemele chip-urilor sale.

Samsung a gasit ca solutie pentru aceasta situatie o colaborare cu Google pentru a imbunatati arhitectura chip-urilor sale, insa e nevoie si de procese de fabricatie mult mai eficiente. Aici Google nu prea poate ajuta Samsung, insa poate ca va reusi sa creeze chip-uri mult mai performante chiar si cu procesele de fabricatie actuale, sau cel putin asta spera compania Samsung inainte de a fi obligata sa renunte complet la chip-urile sale Exynos, si asa nedorite.

Samsung: Masura foarte IMPORTANTA in Lupta cu Huawei, Apple

Samsung are procesoare care sunt cu mult inferioare celor facute de catre Apple, Huawei, Qualcomm, dar cu ajutorul Google poate rezolva unele dintre problemele care pana acum i-au dat batai de cap. Colaborarea dintre Samsung si Google n-ar trebui sa mire, iar asta pentru ca americanii cautau de ceva vreme sa gaseasca alternative la procesoarele Qualcomm, si asta le permite sa-si personalizeze deasemenea chip-urile pentru telefoanele Android.

“Se pare că Samsung Electronics lucrează cu Google pentru a dezvolta un procesor de aplicații mobile. Samsung Electronics cooperează cu Google din faza de proiectare a cipurilor pentru a asigura fabricarea cipurilor la turnătorie. Samsung Electronics și Google pot beneficia atât de cooperare.”

Samsung castiga pe partea de inovatii in domeniul tehnologic, Google avand ingineri extrem de capabili, care cu siguranta pot oferi mai multe decat au oferit pana acum cei ai coreenilor, complet depasiti de situatie. Google scapa in acest mod de necesitatea de a-si crea o proprie divizie pentru a dezvolta chip-uri, dar asta numai daca va reusi sa colaboreze suficient de bine cu Samsung pentru a-si crea procesoarele pe care le doreste pentru telefoane.

Samsung colaboreaza in mod obisnuit cu diversi competitori pentru diverse produse, insa aici vorbim despre o initiativa speciala cu Google pentru a ajunge din urma Apple, Huawei si Qualcomm.