YouTube: Noi Decizii RADICALE din cauza Noului Coronavirus

YouTube radical coronavirus

YouTube a anuntat astazi noi decizii radicale in contextul in care noul Coronavirus pare sa fi fost sursa de inspiratie pentru foarte multe clipuri video cu minciuni, iar compania vrea sa mai opreasca din valul de informatii neadevarate care au ajuns in platforma sa.

YouTube a anuntat la inceputul lunii ca va interzice orice fel de clipuri video care leaga 5G de Coronavirus prin teorii complet mincinoase, iar acum anunta ca extinde aceasta politica si la clipuri video cu informatii false contrare celor venite de la OMS.

YouTube spune ca orice fel de informatii care recomanda remedii abusrde pentru Coronavirus, inclusiv inghitirea de dezinfectanti, sunt deja in curs de stergere din platforma sa, iar aici intra si clipurile video care recomanda luarea de vitamina c, turmenic, etc, ca tratament pentru Coronavirus.

YouTube ia aceste masuri dupa ce foarte multe clipuri video cu minciuni au fost incarcate in platforma, iar ele le recomandau oamenilor diverse metode mincinoase de a se proteja de infectare cu noul Coronavirus, sau tratamente care nu ajuta pentru eliminarea acestui virus.

“Vorbind direct la CNN, CEO-ul YouTube, Susan Wojcicki, a confirmat că videoclipurile care susțin afirmații nesatisfăcute sau false împotriva ghidurilor OMS și a celor ale profesioniștilor din domeniul sănătății – remedii pe bază de plante, concoacții dezinfectante – sunt deja eliminate din site-ul de partajare video pentru a ajuta la reducerea răspândirii dezinformării. în timpul pandemiei COVID-19.”

YouTube face toate aceste schimbari mult mai rapid decat in alti ani, iar asta pentru ca situatia in sine o cere, foarte multa lume fiind pusa in mod inutil in pericol de informatii mincinoase de la oameni carora nu le pasa de cei din jurul lor absolut deloc.