Planeta Saturn: Explicatia ULUITOARE a NASA cu Semne de Viata

Planeta Saturn are astazi o explicatie uluitoare oferita de catre NASA cu privire la primele semne de viata care ar fi fost descoperite acolo de cercetatori.

0

Planeta Saturn molecule

Planeta Saturn are din partea NASA o veste uluitoare cu privire la o aparent posibila descoperire a primelor semne de viata undeva unde mai nimeni nu credea ca ar putea fi gasit asa ceva. Langa planeta Saturn exista o luna care a primit denumirea Enceladus, iar NASA a publicat imaginea de mai jos chiar ieri, ea fiind facuta recent de catre nava spatiala Cassini, iar americanii cred ca e posibil ca prin toata gheata de acolo sa existe si unele semne de viata.

Planeta Saturn are mai multe luni, insa cea Enceladus are parte de atentia celor de la NASA, care o monitorizeaza cu foarte mare atentie, mai ales ca pe suprafata sa exista ceea ce ei numesc “dungi de tigru”. In realitate e vorba despre crapaturi in gheata de pe suprafata acelei luni, NASA fiind de parere ca prin ele este aruncata gheata in univers, iar in aceasta ar exista si diverse forme biologice care ar putea confirma existenta vietii in apropiere de planeta Saturn.

Planeta Saturn: Explicatia ULUITOARE a NASA cu Semne de Viata

Planeta Saturn molecule
Cea mai recenta imagine cu luna Enceladus de langa planeta Saturn.

Planeta Saturn nu are vreun fenomen similar la suprafata sa, iar pana acum cercetatorii de la NASA nu pot explica nici de ce pe luna Enceladus s-a descoperit o asemenea activitate importanta. Lunile celelalte care se afla in apropiere de planeta Saturn sunt inactive de foarte multa vreme, deci de ce exista atat de multa activitate pe Enceladus nu se stie deocamdata, insa cei de la NASA vor dori cu siguranta sa exploreze in continuare zona respectiva.

“Un motiv de a crede că viața poate exista, există trăsături lungi – dungi de tigru poreclite – despre care se știe că aruncă gheață din interiorul înghețat al Lunii în spațiu. Aceste fisuri de suprafață creează nori de particule fine de gheață deasupra Polului Sud al Lunii și creează misteriosul inel E al lui Saturn. De ce Enceladus este activ rămâne un mister, deoarece luna vecină Mimas, aproximativ la aceeași dimensiune, pare destul de moartă.”

Planeta Saturn are descoperite molecule organice complexe pe luna Enceladus din apropierea sa, iar printre ele se numara foarte multe din carbon, insa chiar si asa, nu e clar ca exista viata acolo. Enceladus are urme de viata similare cu cele care au fost descoperite pe luna Europa, mult mai indepartata de planeta Saturn, si apropiata de Jupiter, insa cercetatorii de la NASA sunt de parere ca in ambele locatii poate exista viata care este aruncata in univers de catre luni.

Planeta Saturn ar putea sa nu aiba vreodata descoperita viata pe suprafata sa, ori altundeva, insa Enceladus ar putea aduce marea surpriza, mai ales ca o distribuie prin univers.