Samsung: Decizie RADICALA pentru Telefoane din Cauza COVID-19

Samsung a luat o noua decizie radicala cu privire la telefoanele sale din cauza COVID-19, iata ce este compania fortata sa faca acum.

Samsung Telefoane COVID-19

Samsung este din nou obligata sa ia o decizie radicala pentru telefoanele sale din cauza COVID-19, compania coreeana nereusind sa isi indeplineasca obiectivele pe care le-a stabilit initial. Samsung a avut si are probleme extrem de mari cu vanzarile de telefoane mobile, in special cu seria GALAXY S20, astfel ca a decis sa reduca radical comenzile pentru componente dedicate telefoanelor, asta dupa ce a decis deja sa reduca productia pentru ele.

Samsung a redus, in medie, in aprilie cu 20% – 30% comenzile pentru componente, in functie de componenta, iar pentru tot anul e vorba de o reducere de pana la 50% fata de anul anterior. Reducerile se aplica pentru componente dedicate tuturor modelelor de telefoane de la Samsung, fie ca este vorba despre cele ieftine, cele de clasa medie, sau cele scumpe, parand sa nu existe vreo discriminare intre ceea ce vinde compania coreeana acum.

Samsung: Decizie RADICALA pentru Telefoane din Cauza COVID-19

Samsung ar fi inregistrat o evolutie buna pe piata smartphone din Coreea de Sud, insa la nivel international lucrurile nu stau la fel de bine, astfel ca initial a redus productia fata de T1 2020, iar acum si comenzile de componente. Unii dintre partenerii celor de la Samsung spun ca aceasta reducere cu 50% a componentelor este ca o “condamnare la moarte”, iar asta pentru ca e vorba despre venituri foarte mari pe care ei nu le mai incaseaza in aceasta perioada.

“Potrivit unor surse din industria de pe data de 26, s-a constatat că comenzile pentru piese de smartphone de la Samsung Electronics s-au redus în această lună. Deși există o diferență între părți, atunci când sunt combinate, comenzile au scăzut cu 20 ~ 30% față de luna precedentă și până la 50%. O serie de oficiali producători de piese au spus: „Toate comenzile pentru modele la prețuri mici până la prețuri mici, precum și modele de înaltă calitate, precum seria Galaxy S, au scăzut”. “O reducere de 50% a comenzilor este ca o condamnare la moarte”, a declarat reprezentantul companiei.”

Samsung produce peste 300 de milioane de telefoane anual, si vinde aproape tot ceea ce produce, deci vorbim despre o decizie extrem de importanta cand vine vorba despre reducerea substantiala a productiei. Samsung este cel mai mare producator de telefoane de pe intreaga planeta, si orice fel de decizie de acest gen are impact urias nu numai asupra companiei, ci si asupra altor industrii adiacente care se bazeaza pe banii de la coreeni, deci vorbim despre o situatie serioasa.

Samsung deocamdata n-a comentat public toate aceste informatii, insa toti partenerii sai spun la unison ca este vorba despre reduceri mari pentru comenzile de componente si productia de telefoane.