Huawei: PROBLEMA Uriasa adusa in Europa de catre Coronavirus

Huawei are o problema foarte mare in Europa din cauza Coronavirus, iata cu ce situatie se confrunta compania in momentul de fata pe continent.

Huawei 5g coronavirus

Huawei se confrunta cu o problema uriasa in Europa din cauza Coronavirus, si nu vorbim despre vanzarile de telefoane, care au scazut peste tot pe glob, nu doar pe acest continent. Vorbim acm despre o alta parte a afacerii Huawei, mai exact vanzarile de echipamente de telecomunicatii 5G, acestea scazand deasemenea dupa ce lansarile de retele 5G in Europa au fost amanate din cauza noului Coronavirus care tine fiarte multe persoane in case acum.

Huawei se baza foarte mult pe divizia de echipamente 5G pentru a genera in continuare incasari bune in ciuda sanctiunilor impuse de catre SUA si a problemelor cu vanzarile de telefoane. Coronvirus a venit ca o lovitura foarte puternica inclusiv din acest punct de vedere, astfel ca Huawei nu prea are ce sa faca acum decat sa ajute tarile europene afectate de noul virus sa treaca mai repede peste probleme pentru ca economiile europene sa reporneasca.

Huawei: PROBLEMA Uriasa adusa in Europa de catre Coronavirus

Huawei incheiase deja contracte pentru a furniza echipamente 5G pentru unii operatori europene in aceasta perioada, iar asta in ciuda restrictiilor numeroase recomandate de catre Comisia Europeana. Chiar si asa, Huawei avea destui clienti interesati sa-i cumpere echipamentele de telecomunicatii 5G in perioada urmatoare, dar Coronavirus impiedica crearea infrastructurii 5G in Europa, iar desigur ca nu doar chinezii sunt afectati de aceasta situatie.

“Creșterea grupului chinez de telecomunicații Huawei s-a oprit brusc în primele trei luni ale anului, în timp ce focarul de coronavirus a adus țara natală într-un stadiu de blocare. Acesta a avertizat, de asemenea, despre o întârziere la lansarea rețelelor 5G în Europa. „În Europa, cu siguranță, va întârzia, nu știm cât timp”, a declarat purtătorul de cuvânt al Huawei, Evita Cao. Dezvoltarea globală 5G a fost, de asemenea, împiedicată de afirmații nefondate despre o presupusă legătură între 5G și Covid-19.”

Huawei va incerca sa gaseasca solutii pentru aceasta problema in perioada urmatoare, iar asta pentru ca exista zone de pe glob care nu sunt la fel de serios afectate de Coronavirus, iar acolo retelele 5G sunt in curs de creare. Vorbim despre zone din Asia, unde multe tari au trecut deja prin pandemie, sau zone din America de Sud si Africa unde fie pandemia nu a afectat tarile foarte mult, fie s-a trecut peste pandemie, iar acu se pregatesc investitii.

Huawei si-a anuntat investitorii ca urmeaza sa aiba probleme din cauza acestei situatii globale, astfel ca acum Coronavirus ii afecteaza nu doar vanzarile de telefoane, ci si pe cele de echipamene 5G, cel putin in Europa.