Coronavirus: DSU prezinta robotii folositi in Romania la tratamente

0

Coronavirus DSU roboti tratamente

DSU, Departamentul pentru Situatii de Urgenta ne arata astazi cum vor fi folositi robotii in noul spital din Bucurestii noi pentru a ajuta la tratarea pacientilor infectati cu noul Coronavirus, ei fiind prezenti si la inaugurarea acestui centru de tratament din Bucuresti.

DSU nu a creat acest spatiu de tratament, el fiind facut de catre Auchan si Leroy Merlin, cu ajutorul Orange si al altor companii, insa pacientii romani care au diverse forme de infectare cu Coronavirus vor putea fi tratati acolo, chiar si cu ajutorul acestor roboti.

Departamentul pentru Situații de Urgență și Bucharest Robots – primul start-up de robotică din România au colaborat din punct de vedere tehnologic în cadrul Unității de Suport Medical din Bucureștii Noi.

Cei patru roboți puși la dispoziția DSU pe perioada Covid-19 vor avea sarcini diferite în cadrul unității medicale, precum dezinfecția, servirea mesei, instrucțiuni legate de grupuri sanitare, locul de luat masa, parola de la internet, respectiv interacțiunea cu pacienții.

Inițiativa face parte din continuarea procesului de colaborare a DSU cu societatea civilă, venind astfel în sprijinul combaterii SARS-CoV-2 in România.

În contextul epidemiei de Coronavirus din România, companiile Auchan și Leroy Merlin, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Deparamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au demarat, începând cu data de 2 aprilie a .c., organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice.”

Departamentul pentru Situații de Urgență și Bucharest Robots – primul start-up de robotică din România au colaborat din…

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Marţi, 28 aprilie 2020