Planeta Marte: Imaginea IMPRESIONANTA, Urmarile AVALANSELOR de Gheata

Planeta Marte are prezentata o imagine impresionanta care ne arata urmarile avalanselor de gheata care au avut loc acolo cu ceva timp in urma.

Planeta Marte avalansa

Planeta Marte are o imagine incredibila publicata astazi care ne arata o avalansa de gheata care are loc acolo, ceva ce pentru cercetatori este un motiv de uimire, iar asta pentru ca rar sunt observate asemenea fenomene. Analizand imagini surprize pe planeta Marte, cercetatorii au ajuns la concluzia ca acolo au loc avalanse de gheata foarte mari, una dintre ele calatorind pe o distanta de aproximativ 15 kilometri la un moment dat, cu miscari substantiale de teren.

Planeta Marte a avut aceste avalanse de gheata detectate in apropierea unor cratere care sugereaza faptul ca diverse obiecte din univers s-au lovit de suprafata planetei la un moment dat. Avalansele de gheata ar fi avut loc acum aproximativ 1 milion de ani pe planeta Marte, sau cel putin asta sustin cercetatorii care s-au uitat cu atentie la ceea ce s-a intamplat acolo, ele ducand la generarea efectelor pe care le puteti vedea in imaginile de mai jos.

Planeta Marte: Imaginea IMPRESIONANTA, ce fac AVALANSELE de Gheata

Planeta Marte avalansa gheata

Planeta Marte are unele urme ciudate in preajma craterelor ramase pe suprafata, iar cercetatorii spun ca totul are legatura cu acele avalanse de gheata uriase care au avut loc acolo. Avalansele de gheata pe care le vedeti in imaginea de mai sus sunt diferite, una dintre ele mutand gheata de pe o suprafata de 2.42 kilometri patrati, in timp ce in cazul celei de-a doua vorbim despre o suprafata de gheata de 1.1 kilometri patrati care a fost mutata.

“Două cratere de impact din latitudinile îndepărtate ale Marte au caracteristici liniare ciudate pe versanții lor interiori. Noile cercetări publicate în Planetary and Space Science sugerează că aceste creste asemănătoare morunului sunt ceea ce a mai rămas din avalanșe monumentale de gheață care au avut loc în urmă cu aproximativ un milion de ani. Masivele se formează prin acumularea constantă de îngheț. În cele din urmă, greutatea și presiunea au devenit atât de intense încât masivele s-au prăbușit, dezlănțuindu-și conținutul până la fundul craterului.”

Planeta Marte a avut aceste avalanse uriase din cauza faptului ca foarte multa gheata s-a acumulat in anumite zone, acumularile devenind instabile si transformandu-se in avalanse. Una dintre zonele respective avea gheata adunata la o inaltime de 150 de metri, in timp ce in cazul celeilalte inaltimea era de doar 100 de metri, insa dupa ce ambele au cazut, s-a format ceea ce evdem in imaginea de mai sus surprins pe planeta Marte.

Planeta Marte este sursa de foarte multe mistere, iar cercetatorii incearca incetul, cu incetul, sa desluseasca tot ceea ce se poate din ele inainte ca primii oameni sa ajunga acolo.