Huawei: SFIDAREA lui Trump cu Decizia IMPORTANTA din Europa

Huawei a luat o decizie foarte importanta in Europa pentru a putea sa isi continue activitatea, iata ce vrea sa faca pentru a-l sfida pe Trump.

Huawei STMicroelectronics

Huawei a luat o decizie extrem de importanta in Europa dupa ce s-au intensificat atacurile venite din SUA, dar a si crescut posibilitatea reala ca toata activitatea sa sa fie blocata in curand. Mai exact, Huawei se asteapta ca Donald Trump sa impiedice fabricarea de chip-uri pentru telefoanele care vor ajunge in viitoarele telefoane ale companiei chinezsti, dar si in unele modele de masini, astfel ca s-a luat decizia de a gasi parteneri europeni pentru asta.

Huawei a decis sa incheie o intelegere cu compania italina STMicroelectronics pentru a-si fabrica viitoarele chip-uri, iar asta ar urma sa o ajute sa treaca peste urmatoarele restrictii ale lui Trump. Se pare ca aceasta companie italina nu ar avea echipamente de productie cumparate din SUA, sau facute in principal pe baza de tehnologii americane, iar asa indiferent de decizia venita din SUA, Huawei nu ar avea productia de chip-uri afectata in anul 2020.

Huawei: SFIDAREA lui Trump cu Decizia IMPORTANTA din Europa

Huawei producea deja la compania italiana o varietate de senzori pentru produsele sale, si nu numai, insa acest parteneriat nou extinde colaborarea dintre cele doua companii. Huawei intentioneaza sa foloseasca parteneriatul acesta pentru a-si extinde si colaborarile privind furnizarea de solutii pentru masini inteligente, deci vorbim despre un plan complex prin care chinezii vor sa ramana competitivi intr-o lume in care Donald Trump vrea sa-i vada scosi complet din activitate.

“Huawei Technologies lucrează cu producătorul de cipuri francez-italian STMicroelectronics pentru a co-proiecta cipuri mobile și auto legate de autovehicule, deoarece încearcă să se protejeze de posibila înăsprire a restricțiilor la export ale companiei chineze de către Washington.”

Huawei a incheiat in aprilie si o colaborare cu o companie chinezeasca de care ar urma sa se foloseasca tot pentru productia de chip-uri, totul in ideea de a renunta cat mai rapid la cei de la TSMC. In momentul de fata TSMC produce majoritatea chip-urilor pe care Huawei le foloseste in produsele sale, dar in SUA este pregatita o noua prevedere legislativa care ar urma sa inchida aceasta “portita” a sanctiunilor din 2019, de care chinezii s-au folosit pana in prezent.

Huawei a reusit pana acum sa scape de multe dintre problemele pe care sanctiunile din SUA  le-au adus, singura exceptie majora fiind serviciile Google, care inca lipsesc din telefoanele sale.