UBER: Masura FARA PRECEDENT Impusa de catre Noul Coronavirus

UBER anunta o masura fara precedent care ar fi impusa de noul Coronavirus, iata ce s-ar pregati sa faca acum compania ce detine platforma de ridesharing.

UBER concedieri

UBER s-ar pregati sa anunte o masura fara precedent care este impusa de catre noul Coronavirus pentru marea companie americana, si am vorbi despre ceva neasteptat in urma afirmatiilor de acum cateva saptamani. Cu doar aproape o luna in urma cei de la UBER spuneau ca au suficienti bani pentru a trece prin anul 2020 cu bine in ciuda problemelor aduse de Coronvirus, insa acum situatia s-a schimbat radical, iar acompania ar dori sa anunte concedieri masive.

UBER a ramas fara CTO-ul sau, Thuam Pham, cel mai longeviv membru al echipei de conducere, iar in interior se discuta despre concediere a 20% dintre angajatii din intreaga lume. Daca totul ar fi pus in aplicare, atunci UBER ar ramane fara aproximativ 5400 de angajati in urmatoarele saptamani, un numar foarte mare de persoane dar care tradeaza faptul ca exista unele probleme destul de serioase la compania americana in momentul de fata.

UBER: Masura FARA PRECEDENT Impusa de catre Noul Coronavirus

UBER a anuntat in martie ca a scazut cu 70% numarul de curse facute in marile orase din SUA, iar situatia in alte zone este cel mai probabil destul de similara. Atunci UBER spunea deasemenea ca avea un plan creat si pentru situatia in care ar fi scazut cu 80% numarul de curse pentru tot anul 2020, si in aceasta situatie tot ar fi terminat anul 2020 cu o rezerva de 4 miliarde de dolar, plus inca 2 miliarde de dolari intr-o linie de credit, insa poate ca nu e chiar asa.

“Directorii de la Uber discută despre planurile de reducere a aproximativ 20% din angajații companiei, deoarece se confruntă cu o scădere accentuată a activității sale de călătorie din cauza pandemiei coronavirusului. Măsările de o asemenea amploare, care nu au fost finalizate, dar care ar putea fi anunțate în etape în săptămânile următoare, ar putea duce la pierderea locului de muncă peste 5.400 din cei 27.000 de angajați ai Uber.”

UBER pare sa dea de inteles ca are nevoie rapida de o reducere substantiala a costurilor, iar concedierea a 5400 de persoane pentru a mentine compania functionala nu e tocmai un semn bun. Ramane de vazut cand va anunta UBER aceasta masura importanta, si daca ea va fi intr-adevar atat de radicala, sau daca numarul de concedieri va fi mai mic, insa e clar ca echipa de conducere se gandeste la reducerea substantiala a costurilor chiar daca exista o rezerva financiara substantiala.

UBER este acum cea mai mare platforma de streaming video la cerere de pe planeta, si va ramane in aceeasi pozitie dupa ce pandemia de Coronavirus va trece in multe tari.