Netflix: ATENTIE, Problema foarte Serioasa pentru Abonati

Netflix are abonatii vizati de o problema foarte serioasa care nu este nici noua, iata la ce trebuie sa fii extrem de atent in perioada urmatoare.

Netflix furturi

Netflix are peste 160 de milioane de abonati in intreaga lume, dar din pacate pentru unii dintre ei exista si o problema foarte serioasa la care trebuie sa fie extrem de atentie in aceasta perioada. Vorbim despre o noua campanie de tip phishing care incearca sa le fure banii abonatilor platformei Netflix printr-o metoda destul de complexa, care pacaleste extrem de multa lume, din pacate, si totul fara ca totul sa poata fi rezolvat in vreun fel de catre companie.

Netflix proceseaza lunar platile pentru abonamentele sale, si le trimite oamenilor informatii daca a reusit, sau nu a reusit, sa proceseze acea plata, iar de asta se folosesc hackerii intr-o noua campanie de phishing. Puteti vedea mai jos cum arata un email pe care il primesc abonatii Netflix din senin de la hackeri, el fiind creat intr-un asemenea mod incat sa arate ca unul venit direct de la companie, desi e facut doar pentru a fura datele oamenilor, si banii lor.

Netflix: ATENTIE, Problema foarte Serioasa pentru Abonati

Netflix furturi phishing

Netflix este folosit de hackeri pentru a fura bani de la abonatii sai, iar email-urile le spun oamenilor ca al lor abonament va fi anulat daca nu platesc, si pentru a plati li se cere sa acceseze un anumit link. Acel link ii duce spre un website malitios, clona a Netflix, iar datele incluse acolo nu sunt folosite pentru plata, ci pentru ca hackerii sa poata fura datele cardului, si a fura bani de pe ele prin diverse plati catre diverse servicii, totul inainte ca abonatul sa il poata bloca.

Netflix si-a avertizat in repetate randuri abonatii in legatura cu problema aceasta, insa totul tine in principal de oameni, pentru ca ei nu trebuie sa se lase pacaliti de email-urile malitioase. Foarte multa lume nu stie sa faca diferenta dintre un email malitios, si un email real, astfel ca de multe ori oamenii sunt pacaliti, raman fara bani, si dau in mod incorect vina pe Netflix, cand in realitate hackerii sunt cei care trebuie trasi la raspundere pentru situatie.

Netflix este doar una dintre marile platforme care au imaginea folosita de catre hackeri pentru atacuri de acest gen, asa ca trebuie sa fiti si la alte atacuri ce vizeaza alte servicii online.