Android: ALERTA Importanta si pentru Telefoanele din Romania

Android este in centrul unei alerte foarte importante pentru telefoanele din toata lumea, inclusiv Romania, iata ce trebuie sa stii chiar acum.

Android troian

Android are o alerta extrem de importanta facuta pentru sute de milioane de telefoane din intreaga lume, iar asta pentru ca toata lumea este in pericol din cauza unei probleme foarte serioase. Alerta de astazi pentru sistemul de operare Android are legatura cu una emisa saptamana trecuta de catre cei de la SRI, doar ca vorbim despre un alt troian, numit EventBot, insa scopul sau e acelasi, sa atace aplicatiile financiare din telefoanele oamenilor.

Android are acest malware extrem de periculos in dezvoltare constanta in aceasta perioada, el fiind capabil sa intercepteze mesaje SMS primite din telefoane, deci implicit si codurile de logare pentru aplicatii bancare. Acest troian foarte periculos pentru Android vizeaza nu mai putin de 200 de aplicatii ale bancilor, serviciilor de transferuri de bani, sau chiar a portofelelor digitale pentru criptomonede, deci are este gandit foarte complex.

Android: ALERTA Importanta si pentru Telefoanele din Romania

Android are aplicatii de la o varietate de servicii financiare, iar acest troian are in vedere unele ditre cele mai populare, printre care Revolut si Paypal, sau TransferWise, primele doua fiind foarte folosite si in Romania. Cu sute de aplicatii pe care EventBot le vizeaza, utilizatorii cu telefoane Android trebuie sa fie extrem de atenti la ceea ce instaleaz ain telefoanele lor, mai ales ca hackerii care l-au creat continua sa il imbunatateasca in aceasta perioada.

“Cercetătorii au descoperit un troian nou sofisticat, Android, care ocolește măsurile de securitate și scartaiește datele din aplicațiile financiare. Identificată pentru prima dată în martie, troianul bancar EventBot abuzează de funcțiile de accesibilitate ale Android pentru a recolta date financiare și a intercepta mesaje SMS, permițând programului malware să eludeze autentificarea cu doi factori. Dincolo de furtul datelor financiare, troianul poate accesa și informații despre sistem, date personale, parole și lovituri de taste – toate acestea pot fi folosite pentru deturnarea tranzacțiilor și a altor conturi online.”

Android nu are deocamdata vreo aplicatie din Google Play care sa contina acest malware, asa ca aici vine o veste grozava pentru utilizatori, dar el a fost ascuns in aplicatii ca Microsoft Word, Adobe Flash Player, distribuite in magazine terte. Troianul poate fura din Android inclusiv date personale precum parolele stocate in telefoane, poate urmari tot ceea ce tastam pe tastatura virtuala, iar cu acestea si un cod de acces pentru autentificare in 2 pasi, hackerii se pot loga si in aplicatiile financiare.

Android este un sistem de operare liber, iar asta ii ajuta pe hackeri sa dezvolte troieni de acest gen, iar cum ei nu sunt distribuiti prin Google Play Store, Google nu ne poate ajuta,a sa ca trebuie sa ne protejam singuri.