Apple: Rezultate Financiare Impresionant de Bune in Pandemia COVID-19

apple rezultate financiare covid-19

Apple a anuntat in cursul noptii trecute rezultatele financiare pentru T1 2020, iar ele sunt impresionant de bune in contextul global al pandemiei de COVID-19, compania americana reusind sa ramana la acelasi nivel precum in anul 2019, cand nu existau probleme de acest gen.

Apple a avut incasari de 58.3 miliarde de dolari si profit de 11.25 miliarde de dolari, fata de incasari de 58 de miliarde de dolari si profit de 11.5 miliarde de dolari, inregistrate in T1 2019, iar desi rezultatele sunt inferioare estimarilor facute initial, ele sunt surprinzator de bune in contextul global.

Apple a inregistrat o crestere usoara a incasarilor generate de vanzarile de telefoane iPhone, dar si ale celor generate de catre serviciile digitale pe care le ofera, astfel ca per total americanii n-au avut de suferit din cauza COVID-19 decat pe partea de crestere a veniturilor.

Apple nu a mai oferit estmari pentru veniturile pe care le va avea in T2 2020, ceea ce este normal din moment ce magazinele sale din multe tari sunt inchise de vreo luna de zile, iar vanzarile in general au scazut, deci impactul COVID-19 ar urma sa fie resimtit mai serios in acest trimestru.

“În ciuda impactului global fără precedent al COVID-19, suntem mândri să raportăm că Apple a crescut pe trimestru, determinat de un record constant în Servicii și de un record trimestrial pentru Wearables “, a declarat Tim Cook, CEO-ul Apple. „În acest mediu dificil, utilizatorii noștri depind de produsele Apple în moduri reînnoite de a rămâne conectați, informați, creativi și productivi. Ne simțim motivați și inspirați, nu numai să continuăm să răspundem acestor nevoi în moduri inovatoare, dar să continuăm să dăm înapoi pentru a susține răspunsul global, din zecile de milioane de măști de față și scuturi de față personalizate pe care le-am trimis profesioniștilor medicali din jurul lume, către milioanele pe care le-am donat organizațiilor precum Global Citizens și America’s Food Fund.”