Facebook a inregistrat cresteri mari ale utilizarii in pandemia Coronavirus

facebook utilizare coronavirus

Facebook a inregistrat cresteri mari ale nivelului de utilizare ale serviciilor sale in timpul pandemiei de Coronavirus, compania dezvaluind in mod oficial saptamana aceasta cam cat de multi oameni au fost activi in fiecare zi in platformele sale.

Facebook afirma ca 1.73 miliarde de utilizatori au fost activi in reteaua sa de socializare in perioada pandemiei de Coronavirus, cu 70 de milioane mai multi decat in perioada sarbatorilor de iarna, deci lumea a fost “legata” destul de mult de retea.

Facebook a inregistrat totusi 2.36 miliarde de utilizatori activi zilnic in toate platformele Facebook, Instagram, Facebook Messenger, si WhatsApp, cifra fiind una foarte mare, si reprezinta undeva pe la aproape o treime din toata populatia planetei.

Facebook are totusi 3 miliarde de utilizatori activi lunar in toate platformele sale, deci peste o treime din populatia planetei, acesta fiind un record pentru ea, dar nu unul la care nu ne asteptam intr-o perioada in care foarte multa lume cauta cu disperare informatii pe internet.

“Afacerea noastră a fost afectată de pandemia COVID-19 și, la fel ca toate companiile, ne confruntăm cu o perioadă de incertitudine inedită în perspectiva afacerilor noastre. Ne așteptăm ca performanța activității noastre să fie afectată de probleme care nu se află sub controlul nostru, inclusiv durata și eficacitatea comenzilor la adăpost, eficacitatea stimulilor economici din întreaga lume și fluctuațiile valutelor în raport cu dolarul american.”

Facebook a anuntat inca de prin februarie ca se chinuie sa-si tina serviciile active in perioada pandemiei de Coronavirus pentru ca exista un grad foarte mare de activitate, iar acum stim si cati oameni au fost activi zilnic si lunar in toate platformele sale.