Guvernul Romaniei: cand dispar declaratiile pe propria raspundere in localitati

Guvernul Romaniei declaratii propria raspundere

Guvernul Romaniei, prin ministrul MAI, Marcel Vela, a anuntat astazi ca incepand cu data de 15 mai vor disparea declaratiile pe propria raspundere in ceea ce priveste deplasarile in localitate, insa nu acelasi lucru va fi valabil pentru iesirea din localitati, posibila in anumite conditii.

Guvernul Romaniei va actiona din 15 mai sub imperiul starii de alerta in locul starii de urgenta, anuntul fiind facut astazi, iar Marcel Vela a declarat intr-un interviu televizat ca vom scapa de o parte dintre restrictiile actuale, dar ca trebuie sa fim in continuare foarte responsabili.

“Vor fi toate deplasările în altă zonă, în altă analiză şi, probabil sau aproape sigur, nu vor avea nevoie de acele declaraţii. Noi ne dorim să nu aibă nimeni nevoie de declaraţii, în ipoteza în care trendul va fi descendent al cazurilor înregistrate în statistica medicală şi vom fi încă două săptămâni la fel de responsabili. Mai sunt două săptămâni până la această decizie şi ne dorim toţi, din tot sufletul, să nu fie o explozie de cazuri care ar putea să pună în pericol perspectiva optimistă la care ne gândim cu toţii: şi domnul preşedinte, şi Guvernul, şi toţi cetăţenii. Noi avem în analiză şi dorim să nu mai fie declaraţii pe proprie răspundere decât în zonele carantinate.

Starea de alertă nu este o măsură excepţională, ea se referă la punerea în aplicare de îndată a planului de acţiuni şi măsuri de prevenire şi avertizare a populaţiei şi limitare pentru înlăturarea unor consecinţe a stării de urgenţă. Această stare de alertă este un tranzit spre starea de normalitate.”