Planeta Neptun: Anuntul UIMITOR al NASA care te va Surprinde

Planeta Neptun este in centrul unui anunt complet surprinzator venit de la agentia spatiala NASA, iata ce a dezvaluit aceasta cu privire la planeta.

Planeta Neptun vanturi

Planeta Neptun este cea mai indepartata de soare din intregul sistem solar, iar cei de la NASA au descoperit ceva ce exista doar acolo, si desigur ca uimeste din foarte multe puncte de vedere. Mai exact, cei de la NASA au anuntat ca planeta Neptun are cele mai puternice vanturi la suprafata sa, in comparatie cu oricare alta planeta din sistemul nostru solar, ceea ce desigur ca este o foarte mare surpriza, mai ales daca ne gandim in ce pozitie este in raport cu soarele.

Planeta Neptun are vanturi care ajung la viteze de pana la 2000 de km/h conform celor de la NASA, agentia spatiala americana descoperind asta cu ajutorul navei spatiale Voyager 2. Aceste vanturi foarte puternice fac destul de imposibila existenta vietii acolo, iar planeta Neptun nu a avut pana acum confirmata vreo asemenea posibilitate, dar a fost explorata totusi de o singura nava spatiala cu multe decenii in urma, asa ca n-ar strica o a doua explorare.

Planeta Neptun: Anuntul UIMITOR al NASA care te va Surprinde

Planeta Neptun a avut la momentul explorarii si o foarte mare furtuna in atmosfera sa, care intre timp a disparut, insa acele vanturi foarte puternice continua sa loveasca suprafata in fiecare zi. Nu prea multe par sa se fi schimbat pe planeta Neptun in comparatie cu ceea ce a inregistrat nava Voyager 2 cu zeci de ani in urma, sau cel putin asta vede acum NASA de pe Pamant, si desigur ca exista oricand posibilitatea sa greseasca in analizele sale.

“Neptun este cea mai vântoasă lume a sistemului nostru solar. Vânturile biciuiesc nori de metan înghețat de pe planetă la viteze mai mari de 2.000 km / h (1.200 mph) – se apropie de viteza maximă a unui avion de vânătoare Navy F / A-18 Hornet. Cele mai puternice vânturi ale Pământului lovesc doar aproximativ 400 km / h (250 mph).”

Planeta Neptun ramane totusi fara discutie singura din sistemul solar care are vanturi cu putere de pana la 2000 de km/h in momentul de fata, deci o explorare a suprafetei iese total din discutie. Totusi, NASA nu are inca planuri de a mai trimite vreo nava spatiala pe planeta Neptun, fiind nevoie de peste un deceniu pentru ca orice fel de obiect spatial trimis de pe Pamant sa ajunga acolo, deci ramanem doar cu datele care au fost trimise de acea nava spatial.

Planeta Neptun mai are si foarte multe mistere care inca n-au fost dezvaluite, inclusiv in legatura cu “scaparea” in univers a unei bune parti din atmosfera sa, dar raspunsurile nu vor veni curand.