Politia Romana: ce filtre vor mai exista dupa 15 mai in Romania

Politia Romana filtre 15 mai

Politia Romana este prezenta in momentul de fata la filtre care sunt amplasate atat in interiorul oraselor, cat si la intrarea in acestea, cetatenii fiind verificati pentru a se vedea pe unde se plimba atunci cand ies din case, totul in baza restrictiilor impuse prin ordonante militare.

Politia Romana va elimina complet filtrele din orase incepand cu data de 15 mai, astfel ca ele vor ramane la iesirea/intrarea in orase, iar oamenii care vor dori sa paraseasca localitatile vor trebui sa aiba o declaratie pe proprie raspundere, similara cu cele care exista acum.

“Deplasările, în esență, vor fi restricționate pentru a pleca din localitate. Însă și aici sunt câteva excepții. Este voie să se plece din localitate, de exemplu, în interes de serviciu, pentru probleme medicale. Este posibil să se iasă, de exemplu, pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localității sau altele. Deci, sporturile individuale vor fi permise – atenție, individuale!

Rămâne restricția că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de 3 persoane. Asta se aplică, evident, și atunci când mergem să facem mișcare în aer liber.” – a declarat Marcel Vela, ministrul MAI.