Telefoanele Huawei: SPERANTA Revenirii Aplicatiilor Google

Telefoanele Huawei sunt lipsite de serviciile si aplicatiile Google, iata ce sansa mai exista ca ele sa revina in produsele chinezilor in viitor.

Telefoanele Huawei speranta

Telefoanele Huawei noi nu mai au de aproape un an de zile serviciile Google care aduc Google Play Store, si permit instalarea atat a aplicatiilor Google, cat si a altor aplicatii care sunt utile pentru multi omeni. Totul se intampla din cauza lui Donald Trump, presedintele SUA, care in 2019 a impus o serie de restrictii ce blocheaza accesul Huawei la unele tehnologii americane, deci toate telefoanele Huawei complet noi lansate de atunci si pana acum n-au software proprietar Google.

Telefoanele Huawei inca au Android pentru ca Google il distribuie si intr-o versiune open-source, insa cum Google Mobile Services nu intra in aceasta categorie, chinezii nu pot integra asta in telefoane. Saptamana aceasta a aparut prima veste buna pentru chinezi, iar asta deoarece Donald Trump ar vrea sa le permita sa reinceapa sa interactioneze cu unele companii din SUA, insa numai pentru a colabora in vederea stabilirii standardelor de interoperabilitate a echipamentelor 5G.

Telefoanele Huawei: SPERANTA Revenirii Aplicatiilor Google

Telefoanele Huawei nu beneficiaza direct de ceva din aceasta concesie, insa vine speranta faptului ca acesta este doar un prim pas spre o ridicare a tuturor sanctiunilor impuse chinezilor. Concesia vine dupa ce in ultimele saptamani au aparut informatii conform carora SUA ar dori de fapt sa limiteze si mai mult capacitatea chinezilor de a cumpara componente pentru telefoanele Huawei, dar si pentru multe alte produse, aceasta fiind o lovitura foarte dura pentru ei.

Telefoanele Huawei sunt lansate cu hardware foarte bun, si software semi-inutil in momentul de fata, iar sansele ca serviciile si aplicatiile Google sa revina in ele sunt cu siguranta mai mari decat acum o luna. Aceasta concesie facuta de catre Trump creste fara discutie sansele ca telefoanele Huawei sa aiba iar in viitor acces la ceea ce ofera Google pentru clienti, dar totul depinde foarte mult si de relatia pe care o va avea SUA cu China in continuare.

Telefoanele Huawei n-au avut vanzarile afectate prea mult in lips acestor servicii si aplicatii, iar chiar si in lipsa lor, e foarte posibil ca lucrurile sa nu se schimbe prea mult in urmatoarele luni.