Orange Romania: Veste GROZAVA Pentru Multi Clienti din Tara

Orange Romania nu a stat inactiva in perioada pandemiei de Coronavirus, iata ce a facut pentru clientii din toata tara in ultimele luni de zile.

Orange Romania extinderi

Orange Romania nu a stat degeaba in pandemia de Coronavirus, operatorul de telecomunicatii fiind foarte ocupat sa faca, fara prea multa zarva, o extindere inceata, dar cu rost, a retelei 5G pe care o are in Romania. Desi a inceput incet, Orange Romania incepe sa extinda retelele 5G din cele cateva orase in tot mai multe zone, iar dupa cum puteti vedea in aceasta pagina, unde e listata si acoperirea, exista tot mai multe locatii in care ii puteti folosi serviciile.

Orange Romania are retele 5G in Bucuresti, Brasov, cu Poiana Brasov, Cluj-Napoca, sau Iasi, iar in toate dintre ele a extins usor acoperirea in diverse puncte din orase, fara sa spuna prea multe. Nu vorbim despre o acoperire completa a oraselor, din partea celor de la Orange Romania, insa statiunea montana pare sa fie acoperita complet, dar zona unde stau turistii nu e una foarte mare, deci e mai usor de acoperit cu statii 5G pentru ca semnalul sa fie bun.

Orange Romania: Veste GROZAVA Pentru Multi Clienti din Tara

Orange Romania si-a lansat reteaua 5G in tara noastra la final de an 2019, promovand-o ca una care e capabila sa atinga viteze de pana la 1.2 Gbps, foarte bune, dar extinderea este foarte inceata. Orange Romania inca ramane cu mult in urma celor de la Digi Mobil, acestia din urma fiind cei care ofera cea mai mare acoperire 5G din tara noastra, o surpriza foarte interesanta, desi acolo nu e specificata public si viteza pe care o pot atinge telefoanele in retea.

Orange Romania nu a investit extrem de mult in reteaua sa 5G pentru ca nici nu s-a organizat vreo licitatie pentru frecventele care ar urma sa fie folosite cu ele, deci era de asteptat sa nu fie vreo graba pentru ei. Pe de alta parte, Orange Romania ramane in urma celor de la Digi Mobil cand vine vorba despre acoperirea 5G din tara noastra, iar asta nu e tocmai ceva obisnuit, “portocalii” avand o retea 4G foarte performanta, dar inca un investesc prea mult in viitor.

Orange Romania ar trebui sa isi creasca substantial investitiile in reteaua 5G din 2020, dupa ce va fi organizata licitatia pentru frecventele dedicate ei, dar asta s-ar putea intampla abia prin toamna.