Planeta Saturn: Fenomenul SPECIAL ce are Loc Zilele Acestea

Planeta Saturn va trece zilele acestea printr-un fenomen special care nu este vizibil foarte des, iata ce urmeaza sa se intample in sistemul solar.

Planeta Saturn special

Planeta Saturn este una dintre corpurile cosmice care vor trece printr-un fenomen special zilele acestea, iar adaca esti astronom amator, atunci mai mult ca sigur vei dori sa vezi ce se intampla. In cursul acestei dimineti planeta Saturn a fost vizibila cu langa intre ea si Jupiter, ceva ce nu se intampla chiar atat de des, iar in urmatoarele zile cele trei corpuri cosmice vor fi vizibile una in vecinatatea celeilalte, ceva ce in mod normal nu se intampla foarte des.

Planeta Saturn va fi vizibila peste noapte intr-o pozitie diferita in raport cu Jupiter si cu Luna, iar asta din cauza modului in care se misca aceste corpuri ceresti in orbita in jurul soarelui. Pozitia tuturor se va schimba deasemenea in cursul urmatoarelor zile, planeta Saturn urmand a aparea in continuare in dreapta lunii, doar ca distanta dintre ele va creste pe masura ce saptamana va trece, iar corpurile ceresti vor continua sa se miste prin sistemul solar.

Planeta Saturn: Fenomenul SPECIAL ce are Loc Zilele Acestea

Planeta Saturn a fost in ultima luna intr-un dans cosmic destul de interesant care a avut in centru atat Luna, cat si planetele Jupiter, Marte, sau chiar Venus, fenomenele fiind unele rare, pe care nu le vom mai vedea curand. Totul a facut parte din miscarea anuala normala a acestor planete, iar daca Venus va disparea in spatele soarelui in perioada urmatoare, planeta Saturn va ramane in continuare vizibila, doar ca in pozitii diferite in raport cu celelalte planete.

Planeta Saturn va trece prin toata aceasta situatie in timp ce NASA si ESA continua sa o monitorizeze, si sa trimita nave spatiale care sa ii monitorizeze lunile, extrem de interesante pentru cercetatori in ultimii ani, pe buna dreptate. Planeta Saturn inca are foarte multe secrete care nu au fost dezvaluite, iar cercetatorii vor sa afle cat mai multe informatii in legatura cu ele, dar ramane de vazut cate informatii vor putea obtine, chiar si analizand fenomene de acest gen.

Planeta Saturn este a doua cea mai mare din sistemul nostru solar, si pana la final de an va mai fi vizibila in alte fenomene oarecum similare, dar cu alte corpuri ceresti.